Nemzetköziesítési stratégiák a szakképzésben

2019.01.17.

Rendezvény | Szakképzés

Felhívás németországi nemzetközi képzésen való részvételre.

A német, finn, holland nemzeti iroda, valamint a Tempus Közalapítvány 2019. március 10. és 13. között közös képzést szervez az érdeklődő szakképző intézmények képviselői számára „Nemzetköziesítési stratégiák a szakképzésben” címmel Németországban, Bad Neuenahrban.

A rendezvényre magyar szakképző intézményeket is várnak, kitétel, hogy intézményeként 2 fő vegyen részt az eseményen (egy projektkoordinátor és egy döntéshozó, intézményvezető).

A Tempus Közalapítvány fontosnak tartja, hogy az Erasmus+ program filozófiájával összhangban támogassa a pályázó intézményeket abban, hogy nemzetközi tevékenységeiket intézményi stratégiába ágyazva tervezzék és valósítsák meg. Ez különösen fontos a tanúsítványi pályázati forma iránt érdeklődők esetében, ahol több éves időtartamra nyerhetik el az egyszerűsített pályázati lehetőséggel járó minősítést. A német-finn-holland-magyar együttműködés keretében megvalósuló „Nemzetköziesítési stratégiák a szakképzésben” című képzésünk éppen ezen a területen kínál kivételes tanulási alkalmat hazai intézmények munkatársai számára. A képzés nagyban épít az egymástól tanulás módszertanára, így olyan résztvevők részvételére számítunk, akik tanulni szeretnének, de a kötetlen, kiscsoportos munkában szívesen meg is osztják a nemzetközi együttműködések során szerzett tapasztalataikat a német, finn és a holland iskolák képviselőivel.

Feltételek:

  • A szeminárium munkanyelve az angol, így a részvétel az angol nyelv társalgási szinten való használatát és a szaknyelvi kifejezések ismeretét igényli abban az esetben is, ha az intézmény általában német vagy más munkanyelven valósít meg projekteket. Ez utóbbi – megfelelő angolnyelv-ismeret esetén – természetesen nem akadálya a részvételnek.
  • A szeminárium felmerülő költségeit (szállás, Budapest - Bad Neuenahr közötti utazás) irodánk állja, a képzések összes étkezését a fogadó nemzeti iroda biztosítja. A hazai belföldi közlekedést önrészként a résztvevőknek kell fizetniük 10000 ft összegig. Ez összeg feletti felmerülő helyi közlekedési költségeket a nemzeti iroda támogatja. A képzés díját és a programhoz kapcsolódó étkezéseket (ebédek, vacsorák) szintén a nemzeti irodák finanszírozzák. Az utazás szervezését megelőzően a kiválasztott résztvevőkkel szerződést kötünk.

A jelentkezés beküldésének határideje: 2019. január 30.

A képzés tanulási eredményei és témái.

Amennyiben érdekli Önöket a lehetőség, kérjük, amint lehet, egy rövid válasz e-mailben mihamarabb jelezzék azt nekünk: csenge.toth(kukac)tpf.hu 

Utolsó módosítás: 2019.02.20.