Robot-sumo Kecskeméten

2019.02.19.

Pályázóink hírei | Köznevelés

Kecskeméten zajlott a Robotépítő Diákok Nemzetközi Találkozója. Az Erasmus+ program támogatásával megvalósuló rendezvényen olasz, lengyel, erdélyi és kecskeméti diákok versenyeztették a robotokat.

A Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskolában, Kecskeméten tartották a Robotépítő Diákok Nemzetközi Találkozóját, melynek csúcspontja a robotsumo-verseny volt, amin mintegy ötven diák vett részt. A találkozó folyamán vegyes csapatokban programozási és robotépítési feladatokra és számos közösségépítő, szabadidős programra került sor.

A robotokat a diákok legóból építették, majd számítógépen programozták őket, hogy egy kör alakú pályán versenyezhessenek, vegyes nemzetiségű csapatok irányításával. A program fő célja az volt, hogy a diákok robotikával kapcsolatos jó gyakorlatokat, tapasztalatokat tudjanak cserélni, valamint, hogy idegen nyelvi kompetenciájukat fejleszthessék.

A program végeztével a fiatalok Budapestre utaztak kísérőikkel, hogy megismerkedjenek a fővárossal, a hiros.hu hírportálon megjelent cikket kísérő videóból pedig kiderült: a rendezvény sikerének köszönhetően az iskola jövőre is nyújt be Erasmus+ pályázatot.

Forrás: https://hiros.hu/hirek/kecskemet/robot-sumo-kecskemeten
Fotó: unsplash.com 

Utolsó módosítás: 2019.02.25.