Save the date: Alma a fán műhely

2019.03.26.

Rendezvény | Köznevelés

Műhelysorozatunk fókusztémája: hatásmérés, hatásértékelés az Erasmus+ projektek megvalósításában.

Alma a fán műhely

Hatásmérés, hatásértékelés az Erasmus+ projektek megvalósításában

Időpont: 2019. április 25, csütörtök, 15:00-18:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. VI. emelet, Brüsszel terem)

 

Az évek óta népszerű, pedagógusoknak, munkaközösség- és iskolavezetőknek ajánlott műhelysorozatunkon a fókusztémához kapcsolódó európai kitekintés, hazai és nemzetközi jó példák, gyakorlatorientált módszertani elemek együttesen jelennek meg, ezáltal kiválóan támogatják a pedagógusok elméleti és módszertani fejlődését, illetve a szakmai hálózatépítést. A 2019. április 25-i gyakorlatorientált műhelymunkán az Erasmus+ projektgazdák számára kínálunk egy hatékony megoldást a projektek hatásméréséhez és hatásértékeléséhez.

A hatásmérés és hatásértékelés a projektmegvalósítás még nem eléggé kiaknázott területe. A pályáztató elvárja, hogy a pályázó ilyen tevékenységet végezzen, a projektgazdák azonban gyakran elsiklanak e terület felett, mert nem ismerik azokat az eszközöket, amelyeket használhatnának. Sokan már a pályázási szakaszban hátrányba kerülnek, mert nem tudják kellőképpen láthatóvá tenni a projekt tervezett hatását, pedig a pályázat értékelésekor ez nagy hangsúlyt kap. Gyakran a projekt végén merül fel, hogy az indikátorokat nem elég körültekintően határozták meg, nem fordítottak elég figyelmet arra, hogy megtervezzék, pontosan milyen hatást várnak a projekttől, és hogyan akarják ezt láthatóvá tenni, vagyis mérni. Ennek eredményeként nem tudnak érdemi információt felmutatni a beszámolóban, mert nem tervezték meg, hogy miként gyűjthetők az adatok. A bemutatásra kerülő Impact Tool+ eszköz segít abban, hogy a projektgazdák megnevezzék a projekt céljait, azonosítsák a várt eredményeket és hatásokat, feltárják és megnevezzék a projekt eredményeit és hatásait jelző mutatókat, valamint feltérképezzék az adatforrásokat és mindezeket össze is hangolják.

Célcsoport: Erasmus+ KA1 és KA2 köznevelési futó projektek képviselői

A műhely célja: hogy megismertessen a résztvevőkkel egy, a hatásméréshez és hatásértékeléshez használható konkrét eszközt, amelyet sikeresen használhatnak a projektmegvalósítás bármely szakaszában, sőt, akár a pályázat elkészítése előtt is.

A műhely keretében a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment és Erasmus+ partnerségi/intézményi együttműködési csoportjainak munkatársai mutatják be, hogy az Impact Tool+ eszközt hogyan célszerű használni és hogyan lehet vele megtervezni egy jól megalapozott hatásmérést.

Programterv

14:30-15:00 Érkezés, regisztráció

15:00-15:15 Hangolás: interaktív játék formájában (Csernovitz Adél, szenior koordinátor, Tudásmenedzsment csoport, Tempus Közalapítvány)

15:15-17:55 Hogyan építsük be a hatásmérő eszközök használatát a projektek tervezésébe és megvalósításába?

Előadás és facilitált interaktív műhelymunka, melynek során lépésről-lépésre megismertetjük az Impact Tool+ eszköz használatát. A műhelymunka végére a résztvevők megismerik az Impact Tool+ eszközt, és képesek lesznek a projekt tervezési vagy bármely megvalósítási szakaszára átültetni a megismert eszköz használatát.

(Rozgonyi Zsuzsanna pályázati koordinátor és Jakab Réka pályázati referens, E+ partnerségi/intézményi együttműködési csoport, Tempus Közalapítvány)

17:55-18:00 Zárszó, visszajelzés

A regisztráció hamarosan megnyílik honlapunkon.

Utolsó módosítás: 2019.03.27.