Save the date: A felsőoktatás nemzetköziesítésének aktuális kérdései

2019.03.27.

Rendezvény | Felsőoktatás

Milyen lesz az európai felsőoktatás 2020 után? Kitekintéssel a a közép-európai térségre - Konferencia a Campus Mundi program támogatásával

SAVE THE DATE

A FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZIESÍTÉSÉNEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI
MILYEN LESZ AZ EURÓPAI FELSŐOKTATÁS 2020 UTÁN? – KITEKINTÉSSEL A KÖZÉP-EURÓPAI TÉRSÉGRE

Budapest, 2019. június 5.
A Tempus Közalapítvány konferenciája a Campus Mundi program támogatásával 

A konferencia oldala

A Tempus Közalapítvány szervezésében, a Campus Mundi program támogatásával megvalósuló szakmai konferencia középpontjában a magyar felsőoktatásban zajló nemzetköziesítési folyamatok eredményei, a hatékony stratégiák és a működőképes gyakorlatok mellett a kihívások, nehézségek és a megoldási lehetőségek állnak, hangsúlyosan is a közép-európai térség tekintetében.

A program során különböző megközelítésekben vizsgáljuk a nemzetköziesítésre ható tényezőket és a felsőoktatási intézmények helyzetét, lehetőségeit ezen a területen. A résztvevők megismerkedhetnek a legfrissebb vonatkozó kutatási eredményekkel, a témában elismert nemzetközi szakértők beszélnek arról, hogyan látják a felsőoktatást és a nemzetköziesítés jövőjét európai és világviszonylatban. 

Mindemellett alkalom nyílik a közös gondolkodásra és a tapasztalatcserére szakmai műhelyek keretében az alábbi témakörökben: 

  1. Több mint mobilitás? A nemzetköziesítés itthon értelmezése a hazai felsőoktatásban
  2. Közép-kelet-európai regionális felsőoktatási együttműködések: belső erőforrások és külső lehetőségek
  3. Megmértük: nemzetközi? – a Campus Mundi projekt keretében megvalósuló tanácsadó-értékelő eljárás tapasztalatai
  4. A doktori iskolák nemzetköziesítése (zártkörű szekció) 

A rendezvényre felsőoktatási intézmények vezetőit, oktatóit, nemzetközi együttműködésekben érintett munkatársait, felsőoktatási szakmai szervezetek képviselőit, valamint a felsőoktatásért felelős döntéshozókat várjuk. 

Meghívó és további részletek hamarosan.

Érdeklődését kérjük, jelezze felénk a következő oldalon, így közvetlenül és azonnal tudjuk értesíteni Önt, amint megnyílik a hivatalos regisztráció.

További információk: szandra.szebedinszki@tpf.hu

 

A rendezvény az EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 „Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” című projekt részeként a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Utolsó módosítás: 2019.05.23.