A felsőoktatás nemzetköziesítése hatékony eszközökkel

2019.05.10.

Rendezvény | Felsőoktatás

Már lehet jelentkezni a Tempus Közalapítvány konferenciájára, amelyre a felsőoktatási intézmények és szakmai szervezetek képviselőit, valamint a felsőoktatásért felelős döntéshozókat várjuk.

A konferencián különböző megközelítésekben vizsgáljuk a nemzetköziesítésre ható tényezőket és a felsőoktatási intézmények helyzetét, lehetőségeit ezen a területen. A résztvevők megismerkedhetnek a legfrissebb vonatkozó kutatási eredményekkel, és a témában elismert nemzetközi szakértők beszélnek többek között a téma átfogó megközelítéséről, a tananyag nemzetköziesítéséről és a stratégiai partnerkapcsolatok építéséről. 

Alkalom nyílik a közös gondolkodásra és a tapasztalatcserére szakmai műhelyek keretében, az alábbi témakörökben:

  1. Többféle megközelítésben: a hazai felsőoktatási intézmények gyakorlatai a nemzetköziesítés területén
  2. Közép-kelet-európai regionális felsőoktatási együttműködések: belső erőforrások és külső lehetőségek
  3. A doktori iskolák nemzetköziesítése

A rendezvényre felsőoktatási intézmények vezetőit, oktatóit, nemzetközi együttműködésekben érintett munkatársait, felsőoktatási szakmai szervezetek képviselőit, valamint a felsőoktatásért felelős döntéshozókat várjuk. 

PROGRAM ÉS REGISZTRÁCIÓ >>

A rendezvény az EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 „Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” című projekt részeként a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Utolsó módosítás: 2019.05.14.