Megjelent a Pályázati Pavilon 2019. tavaszi száma

2019.05.15.

Kiadvány | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet, EU

A magazin fókuszában az élményalapú tanulás, az integrálódás, a tanulók szemléletformálása, és a jó példák, sikeres, nemzetközi együttműködési projektek bemutatása áll.

Az élményalapú tanulásban és módszertani újításokban sokan látják az oktatás és képzés innovációjának lehetőségét. Ennek előmozdítása érdekében elengedhetetlen a már megvalósult, sikeres projektek bemutatása, amelyek inspirációt nyújtanak a még csak álmodozó, az érdeklődő és már magukat elszánt pályázóknak.

A Pályázati Pavilonban ezúttal is nagy hangsúlyt kap a felsőoktatás nemzetköziesítése. Az aktuális számban olvashatnak a kreditelismerésről a gyakorlatban, ami egy olyan terület, ahol Magyarország sajnos az európai rangsorok végén kullog, ezért érdemes foglalkozni a témával, és jó példákat megismerni.

Napjainkban népszerű téma a környezettudatosság, amiről nem lehet eleget beszélni, mindig van olyan vonatkozása, ami újdonságokat tartogat: a Környezettudatos szemlélet a felelős vállalkozói magatartásban program remek bizonyítéka ennek.

A hallgatói mobilitás nem csak a kiutazó diákok életében érdekes, szemléletformáló esemény, hanem a szüleikében is; fontos megvizsgálnunk, hogy ők hogyan látják a programot, hogyan és milyen módon tudják támogatni a világot látni és megismerni vágyó gyermekeiket. 

 

Ízelítő a magazin 2019. tavaszi számának tartalmából:

  • A gyerekek igenis motiválhatók az olvasásra!
  • Kreditelismerés a gyakorlatban. A jó partnerválasztás az egyik kiindulópont
  • Segíthet-e az élménypedagógia a korai iskolaelhagyók számának csökkentésében?
  • "Ha menni akar, engedjék el bátran!" Mobilitás szülői szemmel
  • CEEPUS: 25 év elteltével újabb lendület 2025-ig
  • Generációk összefogása egy érzékenyebb társadalomért
  • Új lendülettel indult a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram pályázati ciklusa
  • Digitális eszközök az iskolában is

 

Lapozzon bele a magazinba vagy szerezze meg a saját példányát ide kattintva! 

A Tempus Közalapítvány évente két alkalommal megjelenő magazinjában az élménybeszámolók, interjúk, projektbemutatók és statisztikai adatok mellett kutatási eredményekről, szakpolitikai kérdésekről és oktatási-képzési trendekről is olvashatnak. Témáink az oktatás minden szintjét érintik, beleértve a köznevelést, a szakképzést, a felsőoktatást, a felnőtt tanulást és az ifjúsági területet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre! >>

Ne maradjon le a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és 
a legfontosabb pályázati információkról!

Utolsó módosítás: 2019.05.16.