Kövesse Facebookon a második Európai Oktatási Csúcstalálkozót

2019.07.29.

Facebook | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság

2019. szeptember 26-án kerül megrendezésre Brüsszelben a második Európai Oktatási Csúcstalálkozó Dr. Navracsics Tibor (Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportügyi Biztos) elnökletével.

Az idei találkozó középpontjában a tanári hivatás áll majd, amely kulcsszerepet játszik a 2025-re megvalósítandó valódi Európai Oktatási Térség felépítésében.

Többek között szó esik majd a tanárok előtt álló kihívásokról úgy, mint az elismertség, a presztízs, a képzés, az autonómia és a demográfia. Az egyes szekciók feladata lesz, hogy lehetséges megoldásokat fedezzenek fel olyan területeken, mint az új technológiák felhasználhatósága az osztálytermekben, a vidéki oktatás és a közös értékek népszerűsítése az oktatásban.

A Csúcstalálkozó során maga Navracsics Biztos Úr mutatja majd be a 2019-es Oktatási és Képzési Figyelőt. A Bizottság legfőbb oktatási jelentésének ez évi kiadása a tanárokra fekteti a hangsúlyt, és többek között a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet  (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) tanítási és tanulási nemzetközi felmérésének legfrissebb eredményein alapul.

Az eseményt a European Education Summit Facebook esemény oldalán is közvetítik majd 9:00 és 18:30 között.

Az eseményről bővebb információ itt található.

Az első Európai Oktatási Csúcstalálkozóról pedig itt lehet olvasni.

Utolsó módosítás: 2019.07.29.