Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2019-ben is!

2019.09.06.

Eurodesk | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Ifjúság

Több száz programmal várják az európai fiatalokat egész októberben a Time to Move kampány keretében. Az Eurodesk hálózat szervezésében megvalósuló eseménysorozattal a nemzetközi mobilitási lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet.

Idén októberben már a hatodik alkalommal, egy egész hónapon keresztül Európa-szerte több száz Time to Move esemény keretében kaphatnak információkat a fiatalok a nemzetközi mobilitási lehetőségekről. Több mint 30 ország, köztük Magyarország részvételével számos izgalmas program valósul meg az Eurodesk hálózat szervezésében. Ifjúsági információs szakemberek működnek együtt, a fiatalok tájékoztatása érdekében.

A több száz esemény között tájékoztató előadás, flashmob vagy koncert egyaránt előfordul, a sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. A legtöbb program ingyenes, de néhol regisztráció szükséges.

Time to Move kampányhonlapon interaktív térkép segít a tájékozódásban arról, hogy mikor hol milyen esemény valósul meg. Azoknak, akik nem tudnak részt venni a programokon, a weboldal számos hasznos információt, linket kínál aktuális európai mobilitási lehetőségekről öt kategória szerint: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, aktív részvétel, ösztöndíjak.

Az idei megmérettetés

Minden évben a kampány részét képzi egy online tevékenység, amelyben a fiatalok Európa szerte részt tudnak venni, függetlenül attól, hogy milyen távoli helyen élnek. Az előző évhez hasonlóan a szervezők idén is egy online versenyt hirdetnek, amiben azt várják el a fiataloktól, hogy készítsenek olyan mintákat, amelyek pólón is jól mutatnának, valamint valamilyen formában megjelenítik a Time to Move kampányt. Az Eurodesk központi, brüsszeli irodájának az a szándéka, hogy minél több fiatal részt tudjon venni a versenyben, ezért a különböző technikák, úgy, mint illusztráció, rajzolás is elfogadásra kerülnek.

A versenyről és a jelentkezésről itt tudsz tájékozódni.

Külföldről mindent itthon

A magyarországi Time to Move kampány a hazai Eurodesk hálózat partnerszervezeteinek együttműködésében valósul meg. Közös cél, hogy az ország minden régiójában több eseményre is sor kerüljön, minél több fiatalt sikerüljön megszólítani, bevonva a különböző közösségi tereket, kistelepüléseket, a formális és nemformális tanuláshoz kapcsolódó intézményeket, szervezeteket annak érdekében, hogy egy fiatal se maradjon le a lehetőségekről.

Tarts lépést velünk, figyeld a Facebookon és az Eurodesk térképen a közeledben megrendezésre kerülő eseményeket!

Utolsó módosítás: 2019.09.27.