Szakmai gyakorlat külföldön

2019.09.13.

Pályázóink hírei | Szakképzés

Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium 'Studying teachers, working students' projektjének újabb mérföldköve zárult sikeresen.

2019. nyarán 32 diákunk teljesítette kötelező nyári gyakorlatát külföldön az Erasmus+ pályázati program nyújtotta lehetőséggel élve. Finnország, Németország, Portugália, Olaszország és Norvégia üzleteiben, szállodáiban és hivatalaiban próbálhatták ki a fiatalok, hogy az iskolapadban megszerzett elméleti szakmai tudás hogyan használható a gyakorlatban.

Angol, illetve német nyelvtudásuk bővítésére is remek alkalom volt ez az egy hónap, hiszen idegen nyelven kommunikáltak mentoraikkal, kollégáikkal és a vevőkkel, vendégekkel. Szabadidejükben felfedezték az egy hónapig otthont jelentő városukat, a környéket, ismerkedtek a helyi szokásokkal, ételekkel-italokkal és emberekkel.

Részletes fotós beszámolók az http://andrassyerasmusplus.blogspot.com oldalon olvashatók.

Egyik résztvevő az alábbi mondattal zárta blogbejegyzését:

„A mai napig nem hiszem el, hogy bekerültem én is, és hogy ez mind velem történt meg, mert nem hittem el, hogy én is képes vagyok rá. Ezért biztatok minden diákot, hogy adjon egy esélyt ennek, mert többet ad, mint hinnénk. Egy percét sem bántam meg.”

A lehetőség nyertes tanúsítványunknak köszönhetően 2021 nyarán is adott 10., 11. és 13. évfolyamos szakgimnazistáinknak.

Tóth Vera
tanár, nemzetközi koordinátor
Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium

Utolsó módosítás: 2019.09.26.