Információs nap lesz októberben felsőoktatási tematikus nemzetközi pályázati lehetőségekről

2019.09.17.

Rendezvény | Felsőoktatás

Tematikus nemzetközi együttműködések, fejlesztések, avagy milyen felsőoktatási pályázati lehetőségek vannak a mobilitásokon túl?

Van egy jó partnerségük? Szeretnének hálózatot létrehozni? Közös mesterképzés kidolgozását és bevezetését tervezik? Európán kívüli partnert fejlesztő ötletük van partnereikkel? Nagy ívű projekt keretében tervezik a munkaerőpiac és a felsőoktatás együttműködését? Európai Uniós témájú területen tevékenykednek és nyújtanának be pályázatot? Szeretnék a tanulási módok nagyobb választékát integrálni? Közös kurrikulum kidolgozására szeretnének pályázni partnereikkel? A munkaerő-piaci igényeknek való megfelelés biztosítása érdekében közös tanulmányi programok és közös tantervek kidolgozását tervezik partnereikkel? Van egy innovatív oktatásfejlesztő ötletük?

A Tematikus nemzetközi együttműködések, fejlesztések c. információs nap a Tempus Közalapítvány felsőoktatási, projektalapú pályázatainak palettáját bemutató rendezvény, melyet elsősorban az új intézményi pályázók, érdeklődők igényeihez igazítunk, a pályázattípusokkal való ismerkedés első lépcsőjeként.

Az információs napon sor kerül a CEEPUS, a DAAD, az Hubert Curien – Balaton, az Erasmus+ program (Stratégiai partnerségek, Jean Monnet tevékenységek, Erasmus Mundus közös mesterképzések, Felsőoktatási fejlesztési projektek, Tudásszövetségek, Európai Egyetemek) intézményeknek szóló pályázati lehetőségeinek bemutatására. A résztvevők a Tempus Közalapítvány munkatársaival egyénileg is konzultálhatnak a rendezvény során.

A rendezvény időpontja: 2019. október 9. (szerda) 10:00-14:30

Várható programelemek:

  • Felsőoktatási pályázati lehetőségek a Tempus Közalapítványnál
  • TKA-DAAD kutatócsere projekt program
  • Hubert Curien – Balaton program
  • CEEPUS program hálózati pályázatok
  • Erasmus+ program Stratégiai partnerségek (Strategic Partnerships)
  • Erasmus+ program felsőoktatást fejlesztő pályázati lehetőségeinek áttekintése: Erasmus Mundus közös mesterképzések, Felsőoktatási fejlesztési projektek, Tudásszövetségek, Európai Egyetemek (EUN)
  • Erasmus+ program: Jean Monnet tevékenységek
  • Projekttervezés és pályázatírás egy értékelő szakértő szemével

Kiket várunk a rendezvényre?

Az információs napra elsősorban a projektalapú pályázatok iránt érdeklődőket várjuk a felsőoktatási szektorból (oktatók, szakgazdák, tanszékvezetők stb.). Fontos, hogy nemzetközi együttműködést nem csak oktatási/képzési intézmény kezdeményezhet.

Amennyiben érdeklődik a rendezvény iránt, ITT tud regisztrálni.

Utolsó módosítás: 2019.09.27.