Nyári egyetemeken államközi ösztöndíjjal

2019.09.20.

Hír | Felsőoktatás

Hatalmas sikerrel zajlottak idén is az évek óta nagy népszerűségnek örvendő nyári egyetemek.

A 2019-es évre a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, valamint a Szegedi Tudományegyetem nyerte el a kurzusok szervezését a Tempus Közalapítvány pályázatán.

A közel harminc országból érkező külföldi résztvevők a 2-4 hetes kurzusok során elsajátíthatták a magyar mint idegen nyelvet, valamint megismerkedhettek hazánk kultúrájával és történelmével is.

Az államközi ösztöndíjat elnyert 170 résztvevő teljes ellátásban és ingyenes oktatásban részesült.

Idén is színes programokkal egészültek ki a nyári egyetemek, kirándulásokkal, városnézéssel és gasztronómiai programokkal tették még emlékezetesebbé a szervezők az itt töltött időt.

2020 nyarán ismét lehetőség nyílik nyári egyetemeken való részvételre, várhatóan jövő év elején hirdetjük meg újra a pályázati felhívást külföldi hallgatók vagy diplomások számára.

 

Hallgatók visszajelzései:

„A szervezők nagyon segítőkészek voltak, és mindennemű kérdésünkre szívesen válaszoltak.”

„Az összes tanár nagyon kedves és segítőkész volt. Ez nemcsak egy nyelv-, hanem kultúra kurzus is volt egyben. Minden nagyon olajozottan ment, a kurzus egyszerűen kitűnő volt. Úgy érzem, nagyon sokat tanultam.”

„A halláskészségem nagyon sokat fejlődött, nagyon élveztem, hogy szinte állandóan magyarul beszélt a tanár és amikor ismételtük amit mondott, gyakoroltuk a kiejtést is.”

„Gyönyörű utazás volt, ahol sokféle emberkel találkoztam a világ minden tájáról. Magyarország egy gyönyörű ország és úgy gondolom, hogy mindenkinek lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy kicsit megismerje. Csodálatos természeti és kulturális örökséggel rendelkezik, tevékenységek és lehetőségek széles skáláját kínálja a látogatók számára.”

„Kitűnő szervezés, érdekes órák, nagyszerű szabadidős programok, barátságos mentorok és tanárok, találkozás új emberekkel a világ minden tájáról. :)”

„Az egész csapat és az oktatók is nagyszerűek voltak. Alig várom, hogy visszajöjjek.”

Utolsó módosítás: 2019.09.20.