Indul az Európai Szakképzési Hét - Egy hétig minden a szakképzésről szól!

2019.10.11.

Hír | Szakképzés

Idén több mint 294 hazai esemény várja az érdeklődőket október 14-18 között.

Az Európai Szakképzési Hét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet először 2016 nyarán rendezték meg azzal a céllal, hogy izgalmas programokkal, rendezvényekkel tegyék vonzóbbá a szakképzés világát. A tematikus hét során a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért kiemelkedő eredményeiket, a fiatalok pedig segítséget találhatnak a pályaválasztáshoz, a későbbi munkavállaláshoz, illetve a hozzájuk illő szakma felfedezéséhez.

Idén több mint 1100 program várja az érdeklődőket Európa szerte, hazánkban pedig 294 különféle program közül lehet választani. A magyarországi rendezvények száma és színes skálája európai viszonylatban is kiemelkedő eredmény. 

Az úgynevezett „nyitott kapu” jellegű események, információs kampányok kihelyezett állomásai, szakmai előadások, képzési ajánlók, nyílt tanórák és kiállítások segítenek abban, hogy a tanulók átfogó képet kaphassanak a különféle képzésekről, szakmákról, illetve lehetőségük nyílik egy-egy szakmaterületet közelebbről is megismerni. Mindezek mellett pályaválasztási kiállítások segítik a fiatalokat abban, hogy megtalálhassák a hozzájuk legjobban illő képzéseket.

További információk és programok részletes bontása IDE kattintva érhetőek el.

Utolsó módosítás: 2019.10.28.