Vegyen részt őszi információs napjainkon és ismerje meg az Erasmus+ pályázati lehetőségeket

2019.10.29.

Rendezvény | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Civil szervezet

Információs napokat és pályázatíró szemináriumokat tartunk a köznevelési, szakképzési, felsőoktatási, felnőtt tanulási és ifjúsági szektorok munkatársai számára Budapesten és vidéken.

Minden oktatási szektor munkatársai számára elérhetőek a Tempus Közalapítvány információs napjai, amelyek 2020. január végéig kerülnek megrendezésre. A felkészítő alkalmak során szeretnénk a pályázóknak megmutatni, hogy mit is jelentenek a különböző programok, és hogy leendő projektkoordinátorként miként tudják a fejükben formálódó projektötletüket a pályázattípus kereteibe beilleszteni.

Az információs napok alkalmával közvetlenül a nemzeti iroda munkatársainak lehet feltenni a pályázással kapcsolatos kérdéseket, akik segítenek elhelyezni a projektötletet az Erasmus+ program keretrendszerében. A pályázatíró és projekttervező szemináriumok remek lehetőséget nyújtanak az új, még tapasztalatlan pályázóknak is, hiszen ezeken a rendezvényeken bemutatásra kerülnek a pályázatok lényegi elemei, a támogatandó projekt tervezésétől kezdve a praktikus információkig, mint például a költségtervezés vagy az űrlapok kitöltése.

Az alábbi rendezvényekre várjuk az érdeklődőket 2020-ban is:

2020. január 21.
Budapest
Erasmus+ projekttervező szeminárium >>
Iskolai-óvodai partnerségi projektek
2020. január 23.
Nyíregyháza
Erasmus+ projekttervező szeminárium >>
Iskolai-óvodai partnerségi projektek
2020. január 28.
Szeged
Erasmus+ projekttervező szeminárium >>
Iskolai-óvodai partnerségi projektek 
2020. január 29.
Budapest
Erasmus+ partnerségi pályázatíró szeminárium >>
Vegyes intézményi összetételű köznevelési projektek 
2020. január 30.
Budapest
Erasmus+ projekttervező szeminárium >>
Iskolai-óvodai partnerségi projektek 

 

2020. január 09.
Online
Erasmus+ pályázatíró webinárium >>
Szakképzési mobilitási pályázatok
2020. január 15.
Budapest
Erasmus+ pályázatíró szeminárium >>
Szakképzési stratégiai partnerségek
2020. január 20.
Budapest
Erasmus+ pályázatíró szeminárium >>
Szakképzési stratégiai partnerségek

 

2020. január 14.
Budapest
Eramus+ pályázatíró szeminárium >>
Felsőoktatási stratégiai partnerségek

 

2020. január 22.
Budapest
Erasmus+ pályázatíró szeminárium >>
Felnőtt tanulási stratégiai partnerségek

 


*** 

ERASMUS+ ÚJ PÁLYÁZATI CIKLUS 2021-TŐL

2020-ban lehet utoljára pályázni az eddigi, megszokott feltételek mellett, utána lezárul az Erasmus+ program hétéves ciklusa. 2021-től megújult formában folytatódik a program, új pályázati feltételekkel.

A pályázati ciklus utolsó évében, 2020-ban még a megszokott, bevált keretek között lehet pályázni az Erasmus+ programban való részvételre: pedagógusok, oktatók, ifjúsági munkások, felsőoktatásban és szakképzésben tanuló diákok, mestertanulmányokat végző hallgatók és ifjúsági cserék mobilitásai, az innováció és a jó gyakorlatok cseréjén alapuló együttműködések, valamint szakpolitikai tevékenységek valósíthatók meg.

Az Erasmus+ legfőbb célkitűzései nem változnak az új pályázati ciklusban sem, továbbra is kiemelt szerepet kap a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre; elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködés segítségével.

A minőség, az innováció és a nemzetköziesítés erősítése az oktatási-képzési intézményekben is fontos célkitűzése marad a programnak, ahogyan a szakpolitikai reformok és az oktatási-képzési rendszerek modernizációjának támogatása, illetve a nyelvtanítás és nyelvtanulás fejlesztése, a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység támogatása is.

A Tempus Közalapítvány nemzeti irodaként továbbra is azon dolgozik, hogy a lehető legtöbb módon segítse – leendő – pályázóit. Ezután is rendszeresen tartunk információs, tájékoztató napokat és pályázatíró rendezvényeket budapesti és vidéki helyszíneken is: az ősz során pályázatíró szemináriumok, információs napok várják az Erasmus+ programok iránt érdeklődőket, melyekről ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Utolsó módosítás: 2019.12.18.