Elérhető a 2020-as Erasmus+ pályázati útmutató

2019.11.12.

Pályázat | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Önkormányzatok, Nonprofit szervezet, EU

Töltse le a programdokumentumot és vegyen részt az Erasmus+ programban!

Megjelent a 2020-as Erasmus+ pályázati útmutató. Töltse le vagy olvassa át a magyar változatot ide kattintva! 

A programdokumentum elsősorban a következő célcsoportoknak szól: 

  • résztvevő intézmények: a program által támogatott tevékenységeket szervező intézmények, szervezetek vagy szervek;
  • résztvevők: a résztvevő intézmények által szervezett tevékenységekben résztvevő személyek (hallgatók, gyakornokok, szakiskolások, tanulók, felnőtt tanulók, fiatalok, önkéntesek vagy egyetemi tanárok, tanárok, oktatók, ifjúságsegítők, az oktatás, a képzés, az ifjúságügy és a sport terén tevékenykedő szakemberek stb.).

Az Európa-szerte működő különböző intézmények minden évben több ezer projekttel pályáznak az Erasmus+ program pénzügyi támogatásának elnyerésére, ezért a Bizottság átlátható értékelési folyamatot dolgozott ki annak érdekében, hogy a legjobb projektek részesülhessenek támogatásban:

  • a pályázati útmutató a tevékenységek többségére vonatkozóan részletesen meghatározza a programból származó támogatások odaítélésének szabályait és feltételeit;
  • néhány más, csak ebben a pályázati útmutatóban említett tevékenység vonatkozásában a támogatásban részesülés szabályait és feltételeit az Európai Bizottság által vagy nevében közzétett külön pályázati felhívások ismertetik.

A pályázni kívánó intézmények további referenciadokumentumokból is meríthetnek ötleteket vagy tájékozódhatnak; a pályázati útmutató IV. mellékletében felsorolunk néhányat ezek közül.

A magyar nyelvű Erasmus+ útmutató megnyitásához kattintson ide! 

Ha angolul vagy más nyelven kívánja letölteni vagy átolvasni az útmutatót, akkor ide kattintva juthat el a nemzetközi oldalra. 

Erasmus+ információs napokat tartunk

Minden szektor munkatársai számára elérhetőek a Tempus Közalapítvány információs napjai, amelyek 2019. október 31-től 2020. január végéig kerülnek megrendezésre. A felkészítő alkalmak során szeretnénk a pályázóknak megmutatni, hogy mit is jelentenek a különböző programok, és hogy leendő projektkoordinátorként miként tudják a fejükben formálódó projektötletüket a pályázattípus kereteibe beilleszteni.

Tudjon meg többet a rendezvényekről ide kattintva >>

 

Utolsó módosítás: 2019.11.26.