Külföldi Nyelvtanulási Program – Közvetítő cégek, ügynökök

2019.11.20.

Pályázat | Köznevelés

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében választható nyelviskolákat és a hivatalos kurzuslistát a honlapunkon fogják megtalálni várhatóan december elejétől.

Sajnos egyre több információt kapunk arról, hogy ügynökök, utazásszervezők  keresik a magyar iskolákat, téves, félrevezető információkkal.

A Tempus Közalapítvány semmilyen ügynökséget, utazásszervező céget nem kért fel, nem vont be a program hazai vagy célországi képviseletébe, tehát mindazok a megkeresések, amelyek a Tempus Közalapítvány nevében, képviseletében lépnek kapcsolatba a köznevelési intézményekkel, valótlan információt adnak.

A Külföldi nyelvtanulási programban való részvétel az arra jogosult tanulók számára alanyi jogon jár, de pályázathoz kötött. Támogatásra kizárólag a pályázati felületen benyújtott kérelmek lehetnek majd  jogosultak. A pályázati rendszert úgy terveztük, hogy egyszerűen átlátható és kezelhető legyen. A programban részt vevő nyelviskolák és a pályázók a program honlapján közzétett nyelviskola- és kurzuskereső felület segítségével könnyen kapcsolatba kerülhetnek. A pályázók kizárólag ezen nyelviskoláknak a listában szereplő kurzusai közül választhatnak. Mivel a Tempus Közalapítvány áll közvetlen kapcsolatban mind a pályázó köznevelési intézményekkel, fenntartókkal, mind a célországi nyelviskolákkal, a programban való részvételhez külső segítségre (ügynökök, egyéb cégek, stb.) nincs szükség.

Addig, amíg a Tempus Közalapítvány / Külföldi Nyelvtanulási Program honlapján nem jelenik meg a programba bevont nyelviskolák és nyelvi kurzusok listája, az ügynöki megkeresések mindenképpen megtévesztők. A célországi nyelvi kurzusok megjelenése után a pályázó intézmények ellenőrizni tudják, hogy a nyelviskolák képviseletében jelentkező ügynökök, utazásszervezők valóban támogatható célországi nyelvi képzéseket ajánlanak-e. Az ügynökök, utazásszervező cégek a hazai köznevelési intézményektől, tanulóktól semmilyen anyagi hozzájárulást nem kérhetnek azért, hogy számukra célországi nyelvi kurzust ajánlanak, vagy foglalnak!

 

Utolsó módosítás: 2019.11.26.