Digitális Pedagógus Díjakat adott át a Tempus Közalapítvány

2019.12.04.

Oktatás és képzés az EU-ban | Köznevelés, Szakképzés

Újabb kiváló, innovatív ötletekkel gazdagodott a Digitális Módszertár!

Nyomozás a titokzatos Dracul család múltjában, szólások-közmondások kreatív feldolgozása, biztonságos közlekedés alsós gyerekeknek… Egy kis ízelítő az idei Digitális Módszertár díjazott feltöltéseiből.

Idei felhívásunknak megfelelően projektek és óratervek kategóriákban értékeltük a feltöltő tanárok munkáit. Nagyon szoros verseny volt, habozás nélkül állíthatjuk, hogy évről évre egyre jobb pályázatok érkeznek a Digitális Módszertár felhívására.

A 7 éve útjára indított Digitális Módszertár arra hivatott, hogy az IKT eszközöket és digitális pedagógiai módszereket kreatív és innovatív módon alkalmazó tanárok ötlettára legyen. Az adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak másoktól. A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használatával.

A Tempus Közalapítvány minden évben új pályázati felhívással és a legjobb ötletek beküldőinek elismerésével ösztönözi új módszerek bemutatását, előmozdítva ezzel a pedagógusok közötti tudásmegosztást és a tanárok felzárkóztatását az IKT eszközök iskolai használata terén. A digitális pedagógiai módszerek alkalmazásának egyre nagyobb népszerűségét mutatja, hogy az idei felhívásra 54 ötlet érkezett. Így jelenleg már több mint 400 szakmailag lektorált jó gyakorlat található a Digitális Módszertárban.

A legújabb ötletek feltöltői közül került ki az a 8 gyakorló tanár, akinek munkáját 2019-ben Digitális Pedagógus Díjjal ismerték el, illetve további 8 pedagógus munkáját oklevéllel díjazták. A díjak átadására a 2019. november 30-án az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a Tempus Közalapítvány által közösen megrendezett Digitális Tér Konferencián került sor.

2019-ben Digitális Pedagógus Díjat kaptak:

Projektek kategóriában:

Óratervek kategóriában:

2019-ben kiemelkedő munkájukért oklevelet kaptak:

Projektek kategóriában:

Óratervek kategóriában:

A díjazott és a további, oklevéllel elismert pedagógusok módszertani ötletei megtalálhatók a Tempus Közalapítvány Tudástárában, amelyben az uniós Erasmus+ program támogatásával megvalósított tanári tanulmányutak és külföldi képzések során elsajátított több száz módszertani ötlet között is böngészhetnek az érdeklődők.

Utolsó módosítás: 2019.12.17.