Tovább bővül az Álláskeresői kisokos

2019.12.12.

Europass | Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás

A Nemzeti Europass Központ blogja továbbra is hasznos tanácsokkal és információkkal segíti az álláskeresés nehézségeivel küzdőket.

Az álláskeresés nem egyszerű folyamat. Számos tényezőn múlhat egy pályázó sikeressége, és megannyi apró részletre érdemes odafigyelnie annak, aki eredményes szeretne lenni.

Az Álláskeresői kisokos, melynek tartalmát Karácsony Zoltán álláspiaci szakértő állította össze, ezekre a témákra világít rá, mellette pedig gyakorlati tippekkel és tanácsokkal szolgál a felmerülő kérdésekre.

A Nemzeti Europass Központ blogján három tematikán belül szemezgethetnek az olvasók. Az Önismeret témakörben olyan cikkeket találhatnak, melyek az álláskeresés kezdeti lépéseihez nyújtanak támogatást. Így például megtudhatjuk belőlük, mi alapján érdemes pozíciót választanunk, hol érdemes elkezdenünk a böngészést, honnan szerezhetünk segítséget, milyen veszélyekre kell odafigyelnünk, illetve a külföldi munkavállalás kérdésével foglalkozók is hasznos tippeket és információkat találhatnak itt.

Az Álláspályázati anyag összeállítása témakör kitér minden, az önéletrajzírással és egyéb, az álláskeresés során fontosnak minősülő eszköz és felület használatával kapcsolatos kérdésre. Sokaknak talán meglepő lehet például az, hogy már pályakezdőként is ajánlatos LinkedIn profilt létrehozni, illetve az is, hogy munkatapasztalat hiányában az iskolai mindennapokból hozott példákkal is tartalmasan meg lehet tölteni egy CV-t. Az olvasók megtudhatják továbbá, mi számít jó fotónak egy önéletrajzban, vagy azt, mely kifejezések minősülnek közhelynek.

Végezetül, az Állásinterjúra készülés blokkban az álláskeresők mindent megtudhatnak arról, hogyan kelthetnek jó benyomást az elbeszélgetésen, milyen öltözetben érdemes megjelenniük, szabad-e tegeződni, mi az, amit mindenképp érdemes elkerülni, továbbá kiderül, mire számíthatunk egy skype-interjún, valamint az is, mennyi idővel a beszélgetés után illendő visszajelzést kérni. Mindezek mellett választ kapunk például arra, hogyan érdemes kezelni az olyan dilemmákat, mint mikor felajánlanak valakinek egy állást, de a jelentkező még visszajelzésre vár egy másik, számára fontosabb cégtől. Ezen felül azzal kapcsolatos tanácsokat is olvashatnak az érdeklődők, hogy miként reagáljanak akkor, ha megválaszolhatatlan, esetleg megalázó kérdést tesznek fel nekik az elbeszélgetésen.

Utolsó módosítás: 2019.12.17.