Elérhető a Külföldi Nyelvtanulási Program honlapja

2019.12.16.

Hír | Köznevelés

Honlapunkon számos hasznos információ mellett megtalálhatók a pályázati felhívások és a program keretében megpályázható kurzusok. A tartalmat folyamatosan bővítjük, a közeljövőben utazási és pályázási gyakorlati információkat is közzéteszünk.

A Külföldi Nyelvtanulási Program új honlapja a www.knyp.hu címen érhető el.

A honlapot sajtótájékoztató keretében adta át december 16-án Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Bartos Mónika, a programért felelős miniszteri biztos tájékoztatása szerint az érdeklődő fiatalok, családjaik, nyelvtanáraik, az iskolák és a fenntartók az új honlap révén megismerhetik Külföldi Nyelvtanulási Programban közreműködő nyelviskolákat és választható kurzusokat.

Az általános programinformációk mellett az új honlapon többek között a következő témákban talál a pályázáshoz szükséges tájékoztatást:

  • Megtalálható a három pályázati típus pályázati felhívása (egyéni, csoportos nyelviskolai, csoportos partneriskolai pályázatok). Kérjük, hogy a csoportszervezés, a célországi nyelviskolákkal való kapcsolatfelvétel előtt minden esetben olvassák el a pályázati felhívásokat.
  • A csoportos nyelviskolai tanulmányutakat tervező köznevelési intézmények a kurzuskereső oldalon megtalálják, hogy a három nyelvterületen (angol, francia, német) mely nyelviskolák vesznek részt a programban, és milyen nyelvtanfolyamokat kínálnak a program keretében.

A köznevelési intézmények számára ajánlott, hogy a pályázati felület februári megnyitása előtt szerezzenek fogadónyilatkozatot a célországi nyelviskoláktól csoportjaik számára. A februárban megnyíló pályázati felületen ebben az esetben már csak a megállapodott nyelvtanfolyam (kurzus) kódját kell majd megadni, és felsorolni a résztvevő tanulókat, és a célországi nyelviskola a megegyezés szerint fogja a csoport fogadását visszaigazolni. A csoportok szervezéséhez, a célországi nyelviskolákkal történő egyeztetéshez mintadokumentumokat talál az oldalon.

Az egyéni pályázat beadásához nem kell fogadónyilatkozat, az egyéni kiutazást tervező tanulóknak nem kell előzetesen felvenni a kapcsolatot a nyelviskolákkal, pályázatukat a februárban megnyíló pályázati felületen tudják beadni, ahol a választott nyelvtanfolyamokat is meg tudják jelölni.

Utolsó módosítás: 2019.12.17.