Az Egyesült Királyság 2020-ban teljes jogú programország marad

2020.01.24.

Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

A britek január 31-i kilépése nem befolyásolja az aktuális Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület program szakaszokat – adta hírül a brit nemzeti iroda.

Az Egyesült Királyság részvétele a jelenlegi program ciklusokban

A Brexit-megállapodás szerint az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilép az Európai Unióból. Ez azonban nem befolyásolja az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2020-as évét: a két program aktuális szakasza az előre meghatározott feltételrendszer mellett fejeződik be. Az Egyesült Királyság a jelenlegi program ciklusok végéig teljes jogú programországként vesz részt az Erasmus+ és Szolidaritási Testület programokban. Ez azt jelenti, hogy a már támogatott pályázatok az előre tervezett módon valósulhatnak meg, illetve a 2020-as felhívásokra is várnak olyan pályázatokat, amelyben brit intézmények vagy szervezetek partnerként vagy pályázóként vesznek részt.

Az Egyesült Királyság részvétele a 2021-2027-es program ciklusokban

Az Egyesült Királyság a következő, 2021-2027 közötti program ciklusokban való részvételi lehetőségre is nyitott. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések a következő hónapokban várhatók.

Utolsó módosítás: 2020.01.28.