A tanulás jövője MOOC 2020 – Regisztráció hamarosan!

2020.01.27.

Képzés | Köznevelés

Február végén indul a Tempus Közalapítvány nyílt online kurzusa. A regisztrációért és a kurzussal kapcsolatos legfrissebb híreinkért kövesse A tanulás jövője facebook oldalunkat!

A tanulás jövője MOOC elkészítésére az immáron hét éve működő Digitális Módszertár és a köré épült szakmai-tanári közösség adja a szükséges motivációt és a szakmai muníciót is.

A nyílt online kurzusban (MOOC) arra törekszünk, hogy a tanárok által tanárok számára készített korszerű tananyagok megtekintése és az együttműködést támogató tevékenységek elősegítik a tavaly már formálódó kiváló tanári közösség fejlődését is. Ehhez kapcsolódnak idén – kísérleti jelleggel – az ún. „(dis)kurzusok”, amelyek egy-egy konkrét témában várják az érdeklődő résztvevőket.

A kurzus tartalmainak előállítását és a kurzus facilitálását is a Digitális Módszertár feltöltő tanárai fogják végezni. A szándékunk az, hogy egy olyan kurzust hozzunk létre, amely a résztvevők közti együttműködésre és a tapasztalataik megosztására épül amellett, hogy támogatja a kísérletező kedvű pedagógust a digitális tartalmak előállításában. Nem titkolt célunk, hogy szeretnénk, hogy minél több kurzusban résztvevő tanár ossza meg ötleteit az évről évre gyarapodó Digitális Módszertárban.

Amiért különleges a kurzus:

  • Ez egy MOOC (Massive Open Online Courses), azaz olyan tömeges nyílt online kurzus, amelyet bárki ingyen vehet fel és a megadott határidőkön belül rugalmasan végezhet online környezetben személyes kontaktóra nélkül.
  • Tanárok készítik tanároknak.
  • Közösségi tanulás és közös tudásépítés valósul meg a tevékenységek által.
  • Választható tanulási utakat és tartalmakat kínálunk.
  • A tanulási keretrendszerbe feltöltött anyagok a kurzust követően is elérhetőek a résztvevők számára.
  • A tartalmak a résztvevők előzetesen megfogalmazott igényei szerint kerülnek a kurzusba.

További információk a kurzusról az alábbi linken:

A tanulás jövője – Gyakran ismételt kérdések

 

A kurzus indulásáról az előzetes kérdőívet kitöltő érdeklődőket emailben és A tanulás jövője Facebook oldalon fogjuk tájékoztatni.

Utolsó módosítás: 2020.01.28.