Útmutatás a koronavírus miatt lemondott ösztöndíjak kapcsán

2020.01.31.

Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

A 2020. januárban Kínában megjelent koronavírusra tekintettel a 2020. tavaszi félévében Kínába és a Délkelet-Ázsiai térségbe tervezett kiutazásoktól, illetve az onnan tervezett beutazásoktól való elállást a mobilitási programokban vis maior helyzetként kezeljük.

A vírus jövőbeli terjedését figyelemmel követjük, amennyiben további területek is érintettek lesznek, akkor természetesen az oda való kiutazások és az onnan történő beutazások lemondását is indokoltnak tartjuk. Kérjük, kövessék figyelemmel a Külügyminisztérium közleményeit a ki-és a beutazásra nem javasolt térségekre vonatkozóan:

Az egyes programok tekintetében a vis maior esetek elszámolása eltérő, így kérjük, hogy az érintett ösztöndíjasok a lemondás tényét mielőbb közöljék az adott ösztöndíjat folyósító Támogató felé.

A meghiúsult kiutazásoknak az ösztöndíj terhére kifizetett indokolt költségeinek elszámolása egyéni kérelem benyújtását követően egyedi mérlegelést és jóváhagyást igényel – a kérelemben leírt körülmények és a benyújtott dokumentumok (számlák, igazolások) értékelése alapján.

2020. január 30.

Utolsó módosítás: 2020.02.25.