Megjelent az Erasmus Felsőoktatási Charta 2021-2027 akkreditációs pályázati felhívás

2020.02.20.

Pályázat | Felsőoktatás

Az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) 2020. február 18-án meghirdette az Erasmus Felsőoktatási Charta 2021-2027 akkreditációs pályázati felhívást.

Az új Erasmus Programban való részvételhez elengedhetetlen, hogy az intézmények a 2021-2027 programciklusra is érvényes Erasmus Felsőoktatási Chartával (ECHE) rendelkezzenek.

Az Erasmus Felsőoktatási Charta (Erasmus Charter for Higher Education, ECHE) biztosítja az általános minőségbiztosítási keretrendszert azokhoz az európai és nemzetközi együttműködési tevékenységekhez, melyek a felsőoktatási intézmények részvételével valósulnak meg az Erasmus+ program keretében. Ahhoz, hogy a programországokban működő felsőoktatási intézmények részt vehessenek az Erasmus+ program keretében az egyéni tanulmányi mobilitást és/vagy az innovációt és a bevált módszerek átvételét célzó együttműködést előmozdítani hivatott projektekben, meg kell, hogy feleljenek az Erasmus Felsőoktatási Charta alapelveinek. 

Az új Charta megszerzéséhez pályázatot kell benyújtani az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) által

2020. február 18-án meghirdetett Erasmus Felsőoktatási Charta 2021-2027 akkreditációs pályázati felhívásra.

Az ECHE pályázat benyújtásával kapcsolatos útmutatót az alábbi linken találhatják:

https://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/other_eu_prog/other/eplus/guide/gfa_eacea-03-2020_en.pdf
 

A pályázat sikerességének biztosítása érdekében ajánljuk az ECHE önértékelő oldal használatát (https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/eche/start_en), amelynek segítségével visszajelzést kaphatnak arról, hogy az Önök intézményében jelenleg milyen mértékben érvényesülnek a jelenleg érvényes Charta alapelvei.
 

A pályázat beadási határideje 2020. május 26. 17.00 óra.  Az eredmények 2020 októberének második felében kerülnek kihirdetésre.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét a Tempus Közalapítvány által a Canvas felületen létrehozott online pályázatíró kurzusra, amely az Erasmus Felsőoktatási Charta pályázatok sikeres elkészítésében lehet az intézmények segítségére. Az online Canvas kurzushoz való csatlakozási igényüket egy a szilvia.arpasi@tpf.hu e-mail címre küldött levélben jelezhetik.

Utolsó módosítás: 2020.05.08.