Elhalasztják a Discover EU ötödik fordulóját

2020.02.25.

Eurodesk | Ifjúság, Felsőoktatás

FIGYELEM! További értesítésig a Discover EU aktuális fordulóját az Európai Bizottság elhalasztotta.

A DiscoverEU negyedik fordulójában Európa-szerte mindösszesen 75 ezer fiatal adta be a pályázatát. Közülük a sikeres pályázók 2020. április 1. és október 31. között járhatják be Európát, legfeljebb 30 napos időkerettel. A nyertesekkel hamarosan a kapcsolatot is felveszik, majd a Bizottsággal szerződött utazási iroda segítségével elkezdhetik utazásuk megszervezését. Az utazási igazolvánnyal együtt támogatást és útmutatást is kapnak többek között olyan területeken, mint a fenntartható utazás.

Mindezek mellett a nyertes fiatalokat felkérik, hogy legyenek a DiscoverEU program nagykövetei, mutassák be tapasztalataikat, lépjenek kapcsolatba egymással a közösségi médiában, valamint osszák meg történeteiket.

A DiscoverEU nyerteseknek szerveznek még ezentúl találkozókat a nyár során, Európa különböző pontjain. A találkozók témája 2020-ban „egy fenntartható, zöld Európa”. A további lehetőségek tartalmazzák az önkéntességet és a fiataloknak szóló zöld utazási programok fejlesztését.

Akik pedig ezúttal nem kerültek be a nyertesek közé, ők se csüggedjenek: a következő pályázási időszak 2020. március 12-én 12:00-kor kezdődik, és 2020. március 26-án 12:00-kor ér véget. Ebben a fordulóban azok vehetnek részt, akik március 12-én 18 évesek (2001. július 1. és 2002. június 30. között születtek), az Európai Unió bármely tagállamának állampolgárai, és a korábbi fordulókban még nem nyertek utazási igazolványt.

További részletek itt olvashatók.

Utolsó módosítás: 2020.03.12.