30 éves az Eurodesk nemzetközi hálózat: 2020 az ünneplés éve

2020.02.25.

Eurodesk | Ifjúság, EU

Az Eurodesk 30. évfordulója alkalmából egész éven át tartó ünnepléssel köszöntjük 2020-as évet és az új évtizedet.

Az Eurodesk története 1990-ben egy kis regionális projektként indult Skóciában, melynek célja az európai ifjúsági cseréken résztvevő ifjúság segítése volt. Célkitűzésünkkel, amely "a fiatalok figyelmének felkeltése az új mobilitási lehetőségek iránt, továbbá, az aktív állampolgárokká válásra való ösztönzése”,  az Eurodesk hálózat ma 36 országban több mint 1100 ifjúsági szakembert tudhat a tagjai között.

„Erősségeink felfedezése, megismerése egy életen át tartó folyamat. Az Eurodesk feladata, hogy szembenézzen azokkal az újabb és újabb kihívásokkal és nehézségekkel, amelyeket a változó évtizedek hoznak és mindeközben támogassa a fiatalokat a jövőjüket illető fontos döntések meghozatalában." – mondja Igrida Jotkaité, az Eurodesk elnöke.

2020 mérföldkövet jelent a hálózatunk életében, melyet izgalmas és tartalmas programokkal fogunk megünnepelni. Számos offline és online programot rendezünk ebben az évben, kezdve az "Eurodesk 30" fogadással, amelyet január 23-án az Eurodesk Brussels Link szervezett.

Júniusban az Eurodesk Awards díjazottjait mutatjuk be, míg októberben ismét több ezer fiatalt fognak elérni a helyi partnereink a már jól ismert, nemzetközi mobilitási lehetőségeket népszerűsítő Time to Move kampánnyal.

Annak ellenére, hogy az évforuló kapcsán az elmúlt 30 évet ünnepeljük, nemcsak a múlt, hanem a jővő is fontos számunkra. Hálózatunk azon dolgozik, hogy az ifjúsági munka minél fenntarthatóbbá váljon, ezért Green Eurodesk címmel idén szakmai kiadványt publikálunk, hasznos gyakorlati ajánlásokkal és tippekkel. Az Európai Biztossággal közös együttműködésben átalakított, kinézetében és tartalmában megújuló Európai Ifjúsági Portállal is 2020-ban ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Sok változás történt az elmúlt 30 évben. Az Eurodesk története hűen tükrözi az ifjúsági információ-szolgáltatás területének fejlődését. Mind az ifjúsági területen dolgozó szakembereket, mind a fiatalokat izgalmas közös utazásra invitáljuk: fedezzék fel a 30 éves idővonalon a lényeges fordulópontokat, illetve az Eurodesk és az Európai Unió ifjúsági területein elért eredményeket.

 

További információkért kérjük, látogasson el a központi Eurodesk weboldalra és kövesse az Eurodesk közösségi média oldalait.

Utolsó módosítás: 2020.02.25.