Tanítás otthonról - Segítség tanárok számára a digitális tanrendre történő átálláshoz

2020.03.23.

Hír | Szakképzés, Köznevelés

Az alábbi gyűjteménnyel szeretnénk alternatív megoldásokat és inspirációt adni a pedagógusoknak az iskolák digitális munkarendi időszakában. A cikkekben digitális eszközök, módszertanok, jó gyakorlatok gyűjteményét, linkgyűjteményeket és oktatóvideókat találnak.

DIGITÁLIS JÓ GYAKORLATOK AZ ERASMUS+ PROJEKTEKBEN

Összegyűjtöttük azokat az Erasmus+ projektpéldákat, amelyek segíthetik a pedagógusokat és intézményeiket a digitális tanrendre történő átállás során. Ezt a célkitűzést szem előtt tartva, csokorba szedtünk néhány Erasmus+ projektterméket és jó gyakorlatot, amelyekből inspirációt meríthetnek, és amelyek egyszerűen átemelhetőek az intézmények mindennapjaiba.

Tovább a cikkre >>

 

TANÍTÁS OTTHONRÓL - A DIGITÁLIS TÁVOKTATÁS TÁMOGATÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI

Válogatás a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárának ötleteiből

Az iskolák digitális munkarendi időszakában az oktatásban dolgozók összefogására és támogatására van szükség ahhoz, hogy közösen találjunk alternatív megoldásokat a távoktatás hatékonyabbá tételére. Cikkünkben a Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjteményből válogattunk ki néhány izgalmas és praktikus foglalkozást, amelyekkel segíthetünk a diákoknak is élvezhetőbbé tenni az otthon tanulás élményét.

Tovább a cikkre >>

 

TANÁROKTÓL, TANÁROKNAK, AVAGY #MUTITEMIVELTANÍTASZONLINE

A Tempus Közalapítvány az iskolák digitális munkarendre történő átállását elősegítve közzétette A tanulás jövője MOOC kurzusa keretében készült összes, tanároknak szóló, oktatóvideóját.

A videókat gyakorló tanárok készítették azért, hogy a távoktatásban is alkalmazható online eszközök pedagógiai célú kreatív és innovatív használatát egyszerűen, az alapoktól magyarázzák el más tanároknak a fent is említett nyílt online kurzus keretében.

Tovább a cikkre >>

 

MÓDSZERTANI AJÁNLÁS AZ OKTATÁS MEGSZERVEZÉSÉRE A KORONAVÍRUS MIATT BEVEZETETT, TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDRE

Az Oktatási Hivatal módszertani ajánlásában olyan digitális oktatási tartalmak linkjeit tette közzé, amelyek támogatják ebben az időszakban a pedagógusok és a tanulók közötti kapcsolattartást, a feladatok kiadását.

Az OH március 16-án tette közzé az egyre bővülő tartalmú Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendre összeállított linkgyűjteményét, mely a pedagógusok és a tanulók együttműködését segíti elő a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben. A kapcsolattartásban a szülőkre is komoly feladat hárul, a közzétett tartalom erre vonatkozóan is nyújt ajánlást.

Tovább a cikkre >>

 

TÁVOKTATÁSI PROGRAMOT INDÍT AZ ITSTUDY HUNGARY OKTATÓ ÉS KUTATÓKÖZPONT

Az iTStudy Hungary Oktató és Kutatóközpont munkatársai távoktatási programot indítanak Moodle környezetben „Digitális oktatás a gyakorlatban” címmel március 23-án, a http://tavoktatas.itstudy.hu weboldalon, amely minden magyar pedagógus számára egy egyszerű regisztráció után ingyenesen elérhető lesz. 

Az online kurzust azokból a gyakorlat-orientált, több-száz pedagógus által kipróbált továbbképzési programokból építik fel, amelyeket az iTStudy által koordinált Erasmus+ projektekben fejlesztettek, illetve amelyek fejlesztésében partnerként részt vettek.

Tovább a cikkre >>

Utolsó módosítás: 2020.03.23.