Az online nyelvi támogatás hasznos funkciója már a tanárok számára is elérhető!

2020.04.17.

Pályázat | Szakképzés, Köznevelés

Az OLS tréneri licenceinek használatával a tanárok is megismerkedhetnek a felülettel, amellyel segíthetik a tanulók online tanulását.

Az online nyelvi támogatás (Online Linguistic Support, OLS) célja, hogy segítsen az Erasmus+ program résztvevőinek fejleszteni idegennyelv-tudásukat azon a nyelven, melyet külföldi tanulmányaik, munkájuk vagy önkéntes tevékenységük során fognak használni. A nyelvtudás tökéletesítése hozzásegíti őket ahhoz, hogy a legtöbbet tudják kihozni a program nyújtotta lehetőségeikből. 

Az OLS-hez alapvetően a KA102 típusú projektekben kiutazó szakképzéses tanulók (felsőoktatási hallgatók, ifjúsági önkéntesek) férnek hozzá, viszont a tréneri licenc funkcióval a tanárok, nyelvoktatók is megismerkedhetnek a felülettel, kipróbálhatják a funkciókat, ezáltal pedig segíthetik a tanulók online tanulását a kialakult járványügyi helyzetben.

A tréneri licencek továbbá megkönnyítik az OLS használatát a vegyes tanulási környezetben, lehetővé téve a tanároknak és oktatóknak, hogy a platformon elérhető nyelvtanulási tartalmakból a legtöbbet hozzák ki és a leghatékonyabb, legváltozatosabb formában hasznosítsák azokat a digitális oktatás során. 

 

 

 

>> A tréneri licencről ebben a videóban tudhat meg többet. 

>> Az Online nyelvi támogatás (OLS) felületét ide kattintva érheti el. 

Az Erasmus+ program keretében minden évben több mint 350 000 résztvevőnek nyílik alkalma arra, hogy az online nyelvi támogatás révén nyelvtudását felmérje, illetve hogy az online nyelvtanfolyamokon idegen nyelvi ismereteit elmélyítse. Azok a résztvevők, akik aktívan részt vesznek az online nyelvtanfolyamokon, átlagosan legalább egy szinttel feljebb lépnek a közös európai nyelvi referenciakeretben (Common European Framework of Reference for Languages, CEFR) felállított skálán.

 

Utolsó módosítás: 2020.04.29.