Az én ügyem a te ügyed!

2020.05.06.

Rendezvény | Ifjúság, Nonprofit szervezet

Online eseménysorozat szolidaritási projektek és fiatalok helyi társadalmi kezdeményezésének támogatására.

Szeretnéd valahogyan jobbá tenni a helyi közösséget, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Sok minden érdekel, és képtelen vagy eldönteni, melyik ügy mellett szeretnél elköteleződni? Vagy már sejted, mivel „váltanád meg a világot”, de még nem tudod, hogyan?

Kapcsolódj be négyalkalmas online eseménysorozatunkba, és merülj el a közösségi kezdeményezések világában! Az események során nemcsak többet tudhatsz meg a témákról, de olyan emberek tippjeivel és tanácsaival is gazdagodhatsz, akik már tapasztaltak a hazai és nemzetközi társadalmi kezdeményezések területén. Az alkalmak emellett kiváló felkészülési lehetőséget nyújtanak azoknak, akik az Európai Szolidaritási Testület keretein belül szolidaritási projektekre szeretnének pályázatot benyújtani, hogy helyi közösségjavító kezdeményezéseket valósíthassanak meg a program támogatásával. Szeretnél többet megtudni a szolidaritási projektekről? Olvasd el Szolidaritási szerda c. cikksorozatunkat!

Az alábbi linkeken többet tuhatsz meg a workshopok témáiról és a facilitátorokról:

 Az én ügyem? 
Elköteleződés egy kiválasztott cél mellett
Időpont: 2020. május 14., 17:00 - 18:30

Személyes történeteken keresztül járjuk körbe a motiváció és az elköteleződés kérdéseit. Vajon miből lesz ügy? Tudunk egyértelmű választ adni arra, hogy miért cselekszünk, teszünk az ügyért?

Regisztráció

 

 Az én ügyem a te ügyed? 
Közösségi kezdeményezések
Időpont: 2020. május 21., 17:00 - 18:30

Megismerjük a közösségi kezdeményezések világát, szó lesz a közösség erejéről, a közösségi összefogásban rejlő lehetőségekről.

Regisztráció

 

 Így is lehet tanulni? 
Élményalapú tanulás a közösségi kezdeményezésekben
2020. május 28, 17:00 - 18:30

Körbejárjuk, mi az az élményalapú tanulás és hogyan tudunk ilyen folyamatot kialakítani közösségi szinten.  

Regisztráció

 

 Hogyan legyek jól szervezett? 
Projektmenedzsment tippek
2020. június 4., 17:00 - 18:30

Olyan projektmenedzsment tippeket és módszereket ismerünk meg, amelyek hasznosak lesznek, amikor a saját közösségi projekteteket tervezitek.

Regisztráció

 

Az eseményekhez egyesével is lehet csatlakozni. Azoknak, akik szolidaritási projektben gondolkoznak, érdemes a mind a négy alkalmon részt venni a sikeres pályázás és projektmegvalósítás érdekében.

Ha bármi kérdés felmerül, akkor érdeklődni lehet az alábbi email címen: net_esc{kukac}tpf.hu.

Utolsó módosítás: 2020.05.07.