Megszakadt vagy meghiúsult ösztöndíjas időszak? Segítünk!

2020.04.28.

Hír | Felsőoktatás

Sok hallgatónak halmozottan nehéz időszak ez a mostani. Nemcsak a bezártsággal és a távoktatás buktatóival kell megküzdeniük, de azzal is, hogy a régóta várt Erasmus+ ösztöndíjas időszak nem a tervek szerint alakult.

De senki sincs egyedül, az Erasmus+ közösségre mindenki számíthat! Segítünk hiteles tájékoztatással, tanácsokkal, tippekkel!

Mit kell tennie annak a hallgatónak, akinek a járványhelyzet miatt megszakadt vagy meghiúsult a mobilitása? Frissített útmutatónkban összeszedtük lépésről lépésre ezeket a teendőket, hogy megkönnyítsük a hallgatóknak az ügyintézést. 

A pszichológus válaszol cikksorozatunkban szakemberek adnak olyan tanácsokat, megoldási lehetőségeket, amik segíthetnek abban, hogy hogyan lehet ebből a helyzetből valami jót is kihozni. Szakértő pszichológusokat kértünk fel, hogy segítsenek a hallgatóknak átvészelni ezt a bizonytalan időszakot hasznos tippekkel, kipróbált módszerekkel.

Ezen felül pedig a hallgatók is üzenhetnek egymásnak, hiszen mindenki hasonló cipőben van most, de mégis kicsit másként éli meg ezt az időszakot. Az egymástól kapott bátorítás pedig nagyon fontos az ilyen nem mindennapi helyzetben. A Facebook oldalunkon közzétett Meghiúsult Erasmus+? Neked mi segít? felhívásunkra érkezett első videók már megtekinthetők az alábbi linken, de április 30-ig folyamatosan várjuk a további üzeneteket, melyet folyamatosan osztunk meg az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak oldalon.

Utolsó módosítás: 2020.04.29.