EPALE hírek

Partner hír | 2020.05.26.

Hír | Felnőtt tanulás

Felhívás felnőttképzési jó gyakorlatok megosztására és minőségbiztosítás a szakképzésben és a felnőttképzésben témahét

Felhívás felnőttképzési jó gyakorlatok megosztására

A Covid-19 járvány gyökeresen felforgatta életünket, most még fontosabbá vált, hogy a felnőttkori tanulás területén aktív szakemberek információt osszanak meg a közösséggel és inspirálják egymást az EPALE-platformon.

A szakmai együttműködés erősítésének érdekében felmérést végeznek arról, hogy milyen következményei vannak a koronavírussal járó intézkedéseknek a szektorban tevékenykedők munkájára nézve, milyen erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a tanítás-tanulás folyamatos maradjon, és ehhez hogyan használják ki az e-tanulásban, az online oktatásban és a virtuális mobilitásban rejlő lehetőségeket.

A jó gyakorlatokat angol nyelven is közzé teszik a platformon, továbbá bekerülnek egy közös európai elektronikus kiadványba.

A felhívás részletei az EPALE platformon olvashatóak.


Minőségbiztosítás a szakképzésben és a felnőttképzésben témahét

A veszélyhelyzet intézkedései érintették az EPALE szervezés alatt lévő programjait, ezért a rendezvények helyett különböző szakmai témák köré szerveződő cikksorozatokat jelentetnek meg a Platformon.

2020. május 25-29-én az EQAVET projekttel közösen szervezik meg a “Minőségbiztosítás a szakképzésben és felnőttképzésben” című témahetet. Az olvasók tájékozódhatnak az EQAVET+ keretrendszer működéséről, a hazai EQAVET projekt fő eredményeiről, az EQAVET rendszer helyéről a magyar szakképzési és felnőttképzési rendszerben, illetve az EQAVET önértékelési módszerről.

 

Utolsó módosítás: 2020.05.27.