Erasmus-akkreditáció a felnőtt tanulás, szakképzés és köznevelés terén

2020.05.29.

Pályázat | Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés

A 2020. évi Erasmus-akkreditáció azoknak az oktatási és képzési szervezeteknek szóló lehetőség, amelyek meg akarják nyitni kapuikat a határokon átívelő csereprogramok és együttműködési projektek előtt.

Az Erasmus-akkreditáció elnyerése azt igazolja, hogy a pályázó – a szervezete fejlesztését célzó átfogó törekvés keretében – tervet dolgozott ki magas színvonalú mobilitási tevékenységek végrehajtására.

Az akkreditáció iránt érdeklődő szervezetek vagy egyéni Erasmus-akkreditációt igényelhetnek szervezetük számára, vagy – mobilitási konzorcium koordinátoraként – koordinátoroknak szóló Erasmus-akkreditációra pályázhatnak. A pályázásnak nem feltétele az Erasmus+ (2014–2020) program keretében korábban szerzett tapasztalat.

A jelenleg érvényes Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek akkreditációjukat „átvihetik” a jövőbeli programra, ha jelentkeznek a pályázati felhívásra. Ezek a szervezetek a szakképzési mobilitási tanúsítvánnyal rendelkező szervezetekre vonatkozó könnyített eljárás lefolytatását kérelmezhetik. A jelenleg szakképzési mobilitási tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek a jelen felhívás keretében kiválósági védjegyet is kaphatnak korábbi munkájuk és minőség iránti elkötelezettségük elismeréseként.

Az akkreditált Erasmus-szervezetek egyszerűsített hozzáférést kapnak a jövőbeni (2021–2027-es időszakra szóló) program 1. kulcsintézkedésén belüli finanszírozási lehetőségekhez (mobilitási tevékenységek).

Nemzeti irodák

A felhívást a programországok nemzeti irodái bonyolítják le. További információ itt olvasható.

Hogyan lehet pályázni?

Töltse ki az Erasmus-akkreditációra vonatkozó pályázati űrlapot (ehhez EU Login-fiókkal kell rendelkeznie, amelyet szükség esetén itt hozhat létre).

A pályázat beadásának határideje: 2020. október 29.

Utolsó módosítás: 2020.08.28.