Mobilitási lehetőségek – szakmai látogatásra alkalmas fogadóintézmények

2020.06.25.

Magazin | Köznevelés

A Pályázati Pavilon előző számában bemutatott Kurzuskatalógus után, ezúttal az Európai Bizottság köznevelési portáljának egy másik keresőfelületét ismerhetik meg. Minisorozatunk célja, hogy kiemeljük a School Education Gateway legfontosabb funkcióit, ezzel is segítve a különböző köznevelési szereplők Erasmus+ pályázatokban való erőteljesebb részvételét.

A mobilitási lehetőségek adatbázisa a megfelelő partnerintézmények feltérképezésében segít. Itt megtalálhatók azok a projektek, melyek már rendelkeznek az adott célkitűzésekhez kapcsolódó jó gyakorlatokkal, és azt szívesen megosztják másokkal egy szakmai látogatás formájában. Ezzel új szakmai kapcsolatokra, testvériskolai hálózatok létrehozására nyílik lehetőség az európai oktatási dimenzióban.

Kiválaszthatják a mobilitási lehetőségekre vonatkozó ajánlatokat vagy a mobilitási lehetőségekre való részvételi igényt jelző egyéni hirdetményeket. Ez egy egyszerű keresési forma, a keresésre kattintva a listából lehet kiválasztani majd a megfelelő fogadóintézményeket, az általuk megadott szakmai leírás alapján. Ebben az esetben 3 mező kitöltése szükséges. Egyrészt megadhatunk egy saját kulcsszót, másrészt a legördülő menüből kiválaszthatjuk, hogy személyes részvételt igényel a kurzus vagy online lehetőséget keresünk, illetve egy másik legördülő menüből kiválaszthatjuk a számunkra releváns tématerületet is.


Az összetett keresés kiválasztásával további szűrési lehetőségek is rendelkezésre állnak. Összesen 1-8 keresési kritériumot adhatnak meg legördülő menük segítségével, a saját preferenciájuknak és intézményi céljuknak megfelelően: célközönség, kulcskompetencia, a lehetőség típusa, a fogadó szervezet típusa, helyszín, nyelv, illetve a kezdő vagy befejező dátum. A lehetőség típusa kategóriában az alábbi felsorolás közül választhatnak: hosszú vagy rövid távú vendégtanári megbízás, szakmai gyakorlati lehetőségek diákok számára, szakmai látogatás vagy tanárasszisztens.

A megadott kritériumok alapján az adatbázis megjeleníti a lehetséges találatokat, melyekre egyesével kattintva el lehet olvasni a szakmai tartalmat, illetve a fogadóintézmény elérhetőségei is rendelkezésre állnak.

A következő részben az Erasmus+ partnerségi pályázatokat megvalósító intézmények adatbázisáról nyújtunk részletesebb tájékoztatást. A következő részben az Erasmus+ partnerségi pályázatokat megvalósító intézmények adatbázisáról nyújtunk részletesebb tájékoztatást.

schooleducationgateway.eu/hu/pub/index.htm

Szilágyi Róbert 
Tempus Közalapítvány, Erasmus+ programiroda

A cikk a Pályázati Pavilon 2020. tavaszi számában jelent meg.

Utolsó módosítás: 2020.06.25.