Három hetes észak-írországi Erasmus+ szakmai gyakorlaton jártak a szegedi diákok

2020.07.29.

Pályázóink hírei | Szakképzés

A Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Készítsük fel diákjainkat az életre! című projektjének kiemelt célja, hogy az iskolát elindítsa a nemzetköziesítés útján, lehetőséget biztosításon arra, hogy a diákok megtapasztalják, milyen bekapcsolódni a munka világába Magyarországon kívül is.

A szeptemberi tanévkezdést követően kezdődött a gyakorlatra vállalkozó diákok közül a kiutazó tanulók kiválasztása. A résztvevők felkészítése már novembertől kezdve folyt, majd februárban megvalósult 8 tanuló három hetes szakmai gyakorlata (informatika, környezetvédelem és elektronika ágazaton) belfasti cégeknél. A diákok helyi családoknál laktak, így a szakmai tapasztalatok mellett lehetőség adódott bekapcsolódni az ott élők mindennapi életébe is. A tanulók utazását és beilleszkedését másfél hetes váltásban két kísérőtanár segítette.

A résztvevők számos új ismeretet sajátítottak el a három hét során, hazaérkezvén pedig széles körben számoltak be tapasztalataikról. Sajnos a kialakult járványhelyzet miatt az élménybeszámolók sora megszakadt, és egyes disszeminációs események, illetve a sikeresen elvégzett gyakorlat során megszerzett készségeket és kompetenciákat bemutató Europass mobilitási igazolványok ünnepélyes átadója is szeptember elejére csúszott, ám mindezek ellenére is hatalmas öröm mindenki számára, hogy a tanulók nagyszerűen érezték magukat, értékes szakmai tapasztalatokat szerezhettek, és ezáltal egy életre szóló élményben lett részük.

A mobilitások élményeiről Instagram oldal készült, melyet IDE kattintva lehet megtekinteni.
Az iskola Facebook oldala és a projekt legnaprakészebb hírei pedig ITT érhetők el.

 

Utolsó módosítás: 2020.08.27.