Nyilvánosak az Európa a polgárokért program pályázati eredményei

2020.08.05.

Hír | EU, Önkormányzatok, Civil szervezet

Az EACEA honlapján közzétették az Európa a polgárokért program 2020. tavaszi pályázati körének eredményeit, az európai emlékezet, a testvérvárosi találkozók és a városok hálózatai projektekről.

Az európai emlékezet pályázati kategória a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket, illetve a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket támogatja. Fontos szempont emellett, hogy a projektötletek reflektáljanak Európa kulturális sokszínűségére és közös értékeire is.
A legtöbb pályázat Olaszországból (19%), Lengyelországból (13%), Spanyolországból (8%) és Németországból (7%) érkezett.

A testvérváros programban olyan projektötleteket vártak a bírálók, amelyek helyi és európai szinten mobilizálják, és az uniós politikai menetrend konkrét kérdéseiről folytatott vitára ösztönzik a polgárokat. Összesen 23 országból érkeztek testvérvárosi pályázatok ebben a pályázati körben. A legtöbbet Szlovákiából (22%), Magyarországról (20%), Olaszországból (12%) és Romániából (9%) nyújtották be.

A városok hálózatai kategóriában a hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektjei kapnak támogatást. Összesen 24 országból nyújtottak be pályázatot. A legtöbb projektötlet Olaszországból (29%), Spanyolországból (10%) és Magyarországról (7%) érkezett.

A támogatást nyert projektek listái az alábbi linken olvashatóak:
https://tka.hu/palyazatok/5837/palyazati-eredmenyek

A pályázókat az EACEA írásban is értesíti az eredményekről.

Minden sikeres pályázónak gratulálunk!

Utolsó módosítás: 2020.08.06.