Rendkívüli stratégiai partnerség pályázati felhívás!

2020.08.07.

Pályázat | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Az oktatás, a képzés és az ifjúság területén új pályázatbenyújtási lehetőség várható. A soron kívüli lehetőséggel az Európai Unió a koronavírus kihívásaira kíván reagálni.

A COVID-19 járvány alapvető hatással van az oktatás, a képzés és az ifjúság területére is. Ilyen kivételes körülmények között az Erasmus+ programnak még nagyobb szerepe van az oktatás, a képzés és az ifjúság területén megvalósuló innovációk elősegítésében, valamint a személyes, szociálpedagógiai és szakmai fejlődési lehetőség megteremtésében. Ennek érdekében az Erasmus+ 2020-ban rendkívüli támogatást nyújt az alábbi célokkal megvalósuló projekteknek:

Stratégiai partnerség a digitális oktatási készség fejlesztése érdekében a köznevelés, a szakképzés és a felsőoktatás területén. Ezekben a kritikus időkben az oktatáshoz való hozzáférés minden eddiginél fontosabb. Ezen projektek célja a gördülékeny online és távoktatás elősegítése, beleértve az oktatók digitális kompetenciájának fejlesztését és az inkluzív oktatás támogatását. Fókuszban az online, kevert és távoktatás, valamint tanulás kialakításának támogatása; a minőségi inkluzív digitális oktatás megteremtése érdekében a tanárok, oktatók digitális pedagógiai kompetenciájának fejlesztése; és minőségi digitális tartalom (pl.: innovatív online források és eszközök) kialakítása és/vagy használata.

Stratégiai partnerség a kreativitásért az ifjúság, a köznevelés és a felnőtt tanulás területén. A COVID-19 a kulturális és kreatív szektorokat kifejezetten rosszul érintette. Ebben a kategóriában támogatott projektek lehetővé teszik, hogy a formális, az informális és a nemformális oktatás területén dolgozó szervezetek a kulturális szektorral közösen dolgozzanak. A projektek célja a kultúra és az európai tudatosság terjesztése, valamint a pályázók támogatása abban, hogy a közösségük újítói legyenek. A célok közé tartozik a célcsoport képessé tétele arra, hogy példátlan társadalmi kihívások esetén kreatív és innovatív megoldásokkal álljanak elő.

A pályázatbeadási határidő ősszel várható. További részletek hamarosan várhatók honlapunkon.

Utolsó módosítás: 2020.08.07.