30. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny (2020/2021-es tanév)

Partner hír | 2020.09.10.

Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Civil szervezet, Köznevelés

Ismét ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keres a MISZ.

Találd fel magad!

Kreatív fiataloknak 5 M Ft jutalom és támogatás, az eredményes tanároknak és középiskolásoknak 10-10 M Ft jutalom, ill. támogatás!

Kik indulhatnak?

Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok, határon túli magyar fiatalokat is beleértve.

Mit lehet nyerni?

A 3 db I. díjas, a 3 db II. díjas és a 4 db III. díjas pályázat készítői jelentős pénzjutalomban részesülnek. Különdíjat kap a legfiatalabb díjazott és a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal.

Verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2021. évi felsőfokú felvételi eljárása során.
A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítő középiskolai tanárok differenciált, 600-800 E Ft-os jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 M Ft támogatást nyernek el.

A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (ISEF), a Nobel-díj átadási ünnepségen stb. Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

Mivel lehet nevezni?

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka terveivel.

Hogyan kell jelentkezni?

A kidolgozandó feladat max. 2 oldalas tervét 2020. november 25-én, 15 óráighttp://www.innovacio.hu/nevezes/ oldalra kell feltölteni.

Az 1. fordulóban elfogadott és részletesen kidolgozott pályázatok leírását 2021. április 1-én, 14 óráig beérkezően kell feltölteni a www.innovacio.hu/beadas oldalra. A pályázóknak 2021. április 14. és 23. között kötelező jelleggel, max. 5 perces prezentációt is kell tartaniuk.

A verseny szervezői a kidolgozás indokolt költségeihez max. bruttó 50 E Ft értékben járulnak hozzá.
A verseny részletes pályázati felhívása, és a tanárok, ill. iskolák jutalmazási feltételei a Magyar Innovációs Szövetség honlapján olvashatók.

Mit értékelnek?

  • A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása;
  • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke;
  • az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága;
  • az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége;
  • a projekt befejezettsége és jövőbeni hasznosíthatósága;
  • az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

Egyéb tudnivaló?

Az ünnepélyes díjátadásra 2021 májusában, kétnapos kiállítás keretében kerül sor. A legjobb pályaművek 2021. szeptember 24-én is bemutatásra kerülnek a Kutatók Éjszakáján, Budapesten.

 

A verseny fővédnökei

Dr. Palkovics László, miniszter, Innovációs és Technológiai MinisztériumDr. Kásler Miklós, miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból, és a támogatók közreműködésével valósul meg.

Kiemelt támogató

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, VALOR HUNGARIAE Zrt.

Kiemelt szponzor

AUDI HUNGARIA Zrt.

Jelentős támogató

Magyar Suzuki Zrt.,B. Braun Medical Kft., Tungsgram Group Zrt., Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., Egis Gyógyszergyár Zrt., Ericsson Magyarország Kft., 77 Elektronika Műszeripari Kft., Sanatmetal Kft., Mediso Kft.

Támogató

Innomed Medical Zrt., NI Hungary Kft., BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft., Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Szakmai-stratégiai partner

Klebelsberg Központ, Startup Campus, Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

 

A verseny részletes felhívásához tartozó mellékletek 

Utolsó módosítás: 2020.09.10.