Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2020-ban is!

2020.09.14.

Eurodesk | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Nonprofit szervezet

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Bizonytalan vagy, hogy a jelenlegi korlátozások miatt mit lehet és mit nem?

Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez személyesen vagy éppen online, és választ kapsz a kérdéseidre!

Idén októberben már hetedik alkalommal, egy egész hónapon keresztül Európa-szerte több száz, online és offline Time to Move esemény keretében kaphatnak információkat a fiatalok a nemzetközi mobilitási lehetőségekről. Több mint 30 ország, köztük Magyarország részvételével számos izgalmas program valósul meg az Eurodesk hálózat szervezésében, ahol ifjúsági szakemberek működnek együtt a fiatalok tájékoztatása érdekében.

Az eseményekhez a  kialakult járványhelyzet miatt sok esetben az online térben lehet csatlakozni, de nem kizárólagosan. A sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat - szem előtt tartva a hatályos járványügyi korlátozásokat, szabályokat. A programok kivétel nélkül ingyenesek, de egyes esetekben regisztráció szükséges.

Time to Move kampány honlapján interaktív térkép segít a tájékozódásban arról, hogy mikor, hol (pontos helyszín, online vagy offline) milyen esemény valósul meg. Azoknak, akik nem tudnak részt venni a programokon, de érdekli őket a nemzetközi mobilitás, az Opportunity Finder egy remek eszköz arra, hogy az aktuális európai mobilitási lehetőségekről tájékozódjanak. A honlap öt kategóriába rendszerezi a nemzetközi projekteket: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, aktív részvétel, ösztöndíjak.

Az idei megmérettetés

A fiatalok számára minden évben lehetőség van egy izgalmas online versenybe bekapcsolódni, bárhol is éljenek Európában. Az előző évekhez hasonlóan az idén is tervezhetnek olyan pólómintákat, melyek kifejezik a Time to Move kampány lényegét. Különböző technikákkal dolgozhatnak; az illusztráció, rajzolás is elfogadásra kerülnek. A nyertes terv a következő év októberi kampányát színesíti.

A versenyről és a jelentkezésről itt tudsz tájékozódni.

Nemzetközi lehetőségekről egy hónapon keresztül

Magyarországon a Time to Move kampány a hazai Eurodesk partnerszervezetek együttműködésében valósul meg. A jelenléti, ill. online programok sorozatának célja minél több fiatalt megszólítani az ország legtávolabbi szegletében is, annak érdekében, hogy még a legkisebb településen élő fiatalok is megismerhessék a nemzetközi mobilitási lehetőségeket.


Tarts lépést velünk, figyeld a Facebookon és az Eurodesk térképen a közeledben megrendezésre kerülő eseményeket!

Utolsó módosítás: 2020.09.29.