Nemzetközi szeminárium a felnőtt tanulás területén

2020.09.25.

Rendezvény | Felnőtt tanulás

Partnerkereső szemináriumot szervezünk „Online contact making seminar on how to engage people with low educational background” címmel a felnőtt tanulás területén dolgozó szervezeteknek és intézményeknek.

Időpont: 2020.11.10-12.
Helyszín: online felület
A rendezvény munkanyelve: angol (B2-es nyelvtudás szükséges)

A partnerkereső szeminárium célja:

  • hogy lehetőséget teremtsen a különböző európai országok szervezetei számára, hogy hasonló érdeklődésű partnereket találjanak,
  • és olyan projektötletek kidolgozását segítse elő, amelyek a 2021-től induló Erasmus+ felnőtt tanulás területén megvalósíthatók.

A középpontban az alacsony iskolai végzettségű felnőttek bevonása és munkaerőpiaci versenyképességük elősegítése lesz. Emellett a felnőttek alapkészségeinek fejlesztésén és az Upskilling Pathways kezdeményezés jelentőségén is hangsúly lesz.

A résztvevők köre: 

A felnőttek alapkészségeinek és kulcskompetenciának fejlesztésével foglalkozó felnőtt tanulási központok, felnőttek iskolái, civil szervezetek, szakmai és érdekképviseleti szervezetek, szociális partnerek, közművelődési intézmények, vállalkozások, kutatóintézetek, illetve egyéb olyan szervezetek képviselői, akik aktív szerepet vállalnak a felnőtt tanulási szektorban, és szeretnének Erasmus+ KA1 vagy KA2 pályázatot benyújtani a jövőben.

Várt hatások:

  • A résztvevők megismerik a célcsoport igényeit, és az alacsony iskolai végzettségű felnőttek érdekében hajlandók új bevonási módszerek kidolgozásán munkálkodni.
  • A résztvevők megismerik az Upskilling Pathways kezdeményezést, és tudatában lesznek a megvalósításban betöltött saját szerepüknek.
  • Jó gyakorlatok megosztása és összegyűjtése a területen.
  • Új partnerségek megalakulása európai szervezetek között a központi téma mentén.
  • Új projektötletek születése.

 

Amennyiben szeretne részt venni ezen az ingyenes szemináriumon, kérjük, hogy regisztráljon a SALTO oldalon és töltse ki a regisztrációs lapot 2020.október 20-ig.

Kérdések esetén forduljon bizalommal Jakab Réka munkatársunkhoz a reka.jakab{kukac}tpf.hu e-mail címen!

Utolsó módosítás: 2020.10.12.