A járványhelyzet hatása a felsőoktatás nemzetköziesítésére október 1-jén - szerdáig még regisztrálhat

2020.09.28.

Rendezvény | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány éves konferenciájának célja, hogy fórumot biztosítson a felsőoktatás nemzetköziesítését érintő aktuális kérdések megvitatására.

Idén minden tervet és elképzelést felülírt a COVID-19 járvány, mely – az élet minden más területéhez hasonlóan -- a felsőoktatási intézmények működését, az oktatási és kutatási tevékenységet és a nemzetközi kapcsolatokat is alapvetően megváltoztatta.

Nehezen megjósolható, hogy mi lesz a helyzet a következő tanévben vagy akár a konferencia időpontjában, de éppen ezért is fontos, hogy beszéljünk arról, hogyan lehet alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, hogyan reagáljunk gyors akciókkal, amikor arra van szükség, és hogyan alakítsuk át a terveinket, prioritásainkat hosszú távon egy ilyen bizonytalan időszakban.

Szeretettel várjuk a Tempus Közalapítvány éves felsőoktatási szakmai konferenciájára, melynek célja, hogy fórumot biztosítson a felsőoktatás nemzetköziesítését érintő aktuális kérdések megvitatására.

A konferencia plenáris részén hallhatunk előadást a CM aktualitásokról, a bejövő mobilitás gazdasági hatásairól, illetve megismerhetjük a tavaszi digitális átállás tapasztalatait és a jövőbeli ágazati törekvések irányát. Két külföldi előadónk is lesz, akik a nemzetköziesítés lehetőségeit általános nemzetközi és regionális szempontok szerint elemzik majd.

A délutáni szekciók a következő témákban vizsgálják a lehetőségeket, illetve mutatnak be jógyakorlatokat: oktatásszervezés és módszertani tapasztalatok a járvány időszakában, nemzetközi hallgatók helyzete és toborzása, alkalmazkodás és újratervezés a Covid-válság alatt.

A rendezvényre a felsőoktatási intézmények vezetőit, oktatóit, nemzetközi területen dolgozó munkatársait várjuk.

Az online konferenciára IDE kattintva regisztrálhat!

Időpont: 2020.október 01. 10:00-16:00

Helyszín: online platform - Zoom

Utolsó módosítás: 2020.10.27.