Nyelvi és Módszertani megújulás a Boronkayban 2.0

2020.09.29.

Pályázóink hírei | Szakképzés

Lezárult Vácott a 'Nyelvi és Módszertani megújulás a Boronkayban 2.0' című projekt

2019 nyarán kéttanítási nyelvű kompetenciafejlesztő projekt indult el ’Nyelvi és Módszertani megújulás a Boronkayban 2.0’ címmel a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium szervezésében.

A programban a tárgyaikat idegen nyelven tanító, vagy a jövőben ezt célként kitűző tanárok, illetve az ide járó, magas szintű nyelvi ismeretekkel rendelkező diákokat továbbfejlesztő kollégák nyelvi kompetenciáinak fejlesztését tűzték ki célul. A szakmai képzés a nyelvi készségek fejlesztése mellett a kulturális jellemzők befogadására is nagy hangsúlyt fektetett a tananyagok érdekesebbé tétele érdekében. A korábbi célkitűzéseket pedig azzal sikerült tovább bővíteni, hogy a tanárok, diákok mentális egészségének megőrzésével, pályaelhagyással, illetve „kiégéssel” kapcsolatos témaköröket is beépítettek a programba.

Az idei évre egy program maradt, melynek célkitűzése a két tanítási nyelvet használó külföldi iskolarendszer megismerése és lehetséges nemzetközi kapcsolatok kiépítése. A rövid tanulmányi utat majdnem teljesen keresztülhúzta a COVID-19 járványhelyzet, ám a nehézségek ellenére mégis sikerült azt kivitelezni.

A programok során megismert és az év során alkalmazott módszerekről, tapasztalatokról az intézmény honlapján találnak információkat az érdeklődők. Az ősszel megrendezésre kerülő disszeminációs események során pedig még többet lehet majd hallani a tapasztalatokról és élménybeszámolókról.

Utolsó módosítás: 2020.09.29.