Folytatódik az Eurodesk történetek cikksorozat

2020.09.29.

Facebook | Ifjúság, EU, Nonprofit szervezet, Felsőoktatás

A 30 éves Eurodesk nyáron indította el kampányát, amelyben bemutatja a magyarországi ifjúsági információ-szolgáltató hálózat helyi partnerirodáinak munkatársait az Erasmus+ ifjúság és Eurodesk Facebook oldalon.

Az olvasók hétről hétre megismerkedhetnek azokkal az emberekkel, akik az Eurodesk hálózat partnerirodáiban napi munkájuk során segítenek a külföldi tanulás, szakmai gyakorlat, önkéntesség vagy éppen helyi projektek iránt érdeklődőknek.

Az őszi időszak első interjúja Kispál-Podrácz Gyöngyivel, a szegedi D2 Ifjúsági Központ munkatársával készült. Gyöngyi szerint a fiataloknak is plusz erőt ad, hogy valami nagyobb, európai szintű eseményhez kapcsolódhatnak (például a Time to move kampány során), amitől nyitottabbá, nagyobb dimenzójúvá válnak a kicsi, helyi programok is.

Komáromi István a szintén szegedi Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért szervezet munkatársa két dolgot emel ki azzal kapcsolatban, hogy milyen módon tesz hozzá az Eurodesk hálózat a szervezet napi munkájához: az inspirációt és a professzionalizmust. Tevékenységük célja, hogy egyfajta kapocs legyenek az önkénteseket váró civil szervezetek, intézmények és az önkéntesség iránt érdeklődő emberek között.

A korábbi Eurodesk történetekről itt írtunk, az interjú sorozat legfrissebb cikkei pedig elérhetők az Erasmus+ ifjúság és Eurodesk Facebook oldalon. 

További információ az Eurodesk hálózatról >>

Utolsó módosítás: 2020.09.29.