Új szakaszba lépett az Európai Készségfejlesztési Program

2020.10.07.

Hír | EU, Szakképzés

Az Európai Bizottság kérdőívezéssel igyekszik támogatni a „Pact of Skills” programot

Az Európai Készségfejlesztési Program keretein belül az Európai Bizottság nemrégiben előterjesztette a tervezetten novermberben induló „Pact of Skills” nevezetű programtervét. Ez egy újfajta összeköttetési modellt jelentene azon készségek számára, melyek a COVID-19 járvány időszakában segítséget nyújthatnának az Európai Unió ipari stratégiáinak visszaállításában, és egy zöldebb, digitalizációra épülő átalakulásban. kulcsszereplői felmérés kitöltésével a polgárok most hozzájárulhatnak a Pact of Skills intézkedési csomag fejlesztéséhez, és ahhoz, hogy még erőteljesebb hatást tudjanak majd a megvalósításával elérni.

A képességeink nagyban meghatározzák a jövőnk alakulását. Ezért egyre nagyobb szükségünk van a tanulásra, és tudásaink gyarapítására. Csak együtt lehetnek képesek az európai polgárok arra, hogy közös erőkkel megpróbáljanak előrelendülést generálni a normál gazdasági működés visszaállításának érdekében ennek az inklúzív programnak a segítségével.

Az egyezményi kereteken belül iparági, köz-és magánalkamazottak, közösségi partnerek, oktatási intézmények és munkaközvetítő cégek dolgozhatnának együtt a közös vízió beteljesítén. A cél az, hogy mozgósítsák és bevonják mindazon kulcsszereplőket, akik konkrét akciótervvel járulhatnának hozzá a munkaképes dolgozók továbbfejlesztéséhez és újraképzéséhez, és könnyedén behúzhatnák támogatóikat is a fejlesztésbe. Ezt pedig a következőképpen lehetne kivitelezni:

  • önálló bizottságok létrehozásával, melyek minden cég vagy kulcsszereplő támogatására jönnének létre;
  • a jelenlegi partnerintézmények és szervezetek bizottsággá alakulásával;
  • vagy egy átfogó és széles spektrumú európai köz-és magáncélú, kulcsszereplőket összekapcsoló partneri háló létrehozásával.

A felmérés kitöltési határideje: 2020. október 12., amely ide kattintva érhető el érhető el. Csupán 10-15 perc szükséges a kitöltéséhez, de hatalmas segítséget jelent a Bizottság számára bármilyen releváns visszajelzés!

 

Utolsó módosítás: 2020.10.07.