Szakmai segítséget kínál a Nemzeti Ifjúsági Tanács

2020.10.16.

Pályázóink hírei | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Civil szervezet

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elindította 14 szolgáltatásból álló szolgáltatási rendszerét.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elindította 14 szolgáltatásból álló szolgáltatási rendszerét, amelynek több elemét bármilyen frissen létrejött civil szervezet vagy informális közösség igénybe veheti – teljes egészében térítésmentesen. A szolgáltatások közül a NIT Szakmai inkubálás és a NIT Szervezeti Mentorprogram kifejezetten informális közösségeknek, illetve frissen létrejött civil szervezeteknek szól.

Közös ügyek, nemes célok mentén dolgoztok együtt egy jól működő közösségben? A csapatot fiatalok alkotják vagy esetleg a fiatalságot érintő kérdésekkel foglalkoztok? Szeretnétek fejlődni, dinamikusabban előrehaladni, esetleg szervezetként tovább működni? Akkor a a Nemzeti Ifjúsági Tanács „Szakmai inkubálás” szolgáltatása Nektek szól!

A megvalósítás során az inkubátor szerepet a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a vele közvetett-közvetlen kapcsolatban álló tagszervezetek, szakemberek, szakmai és stratégiai partnerek, valamint ifjúságszakmai szakértők töltik be. A projektötleteiteket/kezdeményezéseiteket és/vagy működéseteket tanácsadással, networkinggel, képzésekkel, oktatással, coachinggal, ütemterv elkészítésével segítjük. A jelentkezés után a sikeres kiválasztási folyamat eredményeként bekerültök a szakmai inkubációs programba. Ezt követően projektötlet/kezdeményezés esetén minimum 3, maximum 6 hónapig, szervezetté válás esetén minimum 6, maximum 12 hónapig tartó szakmai inkubálás veszi kezdetét.

A frissen létrejött fiatalokkal foglalkozó vagy fiatalokból álló szervezetek számára egy speciális Szervezeti Mentorprogramot indítottak el. Ennek keretei között egy olyan mentorszervezetet biztosítanak, amely az adott megyében (vagy ugyanazon a településen) működik. A mentorálás során ez a több éves (vagy évtizedes) tapasztalattal rendelkező egyesület/alapítvány segít eligazodni a kezdeti adminisztratív- és operatív nehézségekben, valamint a helyi intézmények és szféra megismerésében, az első programok és projektek sikeres megvalósításában, önkéntesek toborzásában.

A szolgáltatások, és az azokra való jelentkezési felület itt elérhető: https://ifjusagitanacs.hu/szolgaltatasaink/

Utolsó módosítás: 2020.10.16.