Irány Közép-Európa! - CEEPUS freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak: 2020/2021 tavaszi félév

2020.10.19.

Pályázat | Felsőoktatás

A CEEPUS freemover pályázattípusban bármely hazai felsőoktatási intézményben aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot tanulmányi vagy oktatási célú mobilitási ösztöndíjra.

A pályázatok valamennyi CEEPUS tagország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe benyújthatók.

CEEPUS tagországok

Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia. 

Figyelem!

A pályázás és - nyertes pályázat esetén - a kiutazás előtt a pályázó felelőssége az adott célország beutazási rendelkezéseinek és a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedéseknek, valamint a küldő, illetve fogadó intézmények irányelveinek ismerete, illetve a fogadó intézmény fogadókészségének egyeztetése.

Aktuális ki- és beutazási szabályok a CEEPUS program keretében 

Már elérhető a virtuális mobilitás is a CEEPUS programban!

Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba és Szerbiába benyújtható teljesen virtuális vagy hibrid (részben fizikai) mobilitás megvalósítására szóló pályázat is!

További információk a virtuális mobilitásról ITT.

 A freemover pályázatok benyújtásának határideje országonként eltérő lehet, ezért a benyújtás előtt érdeklődjön a fogadó ország nemzeti irodájánál. A pályázatokat a www.ceepus.info központi pályázati felületen kell benyújtani, a jelentkezés kizárólag online zajlik.

A pályázat benyújtásának menete

Bővebb információ a pályázati feltételekről, a pályázás menetéről és a csatolandó dokumentumokról

Gyakori kérdések a freemover pályázattípussal kapcsolatban ide kattintva érhetőek el.

 

Pályázással kapcsolatos információk

Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő.

A pályázatok elbírálásával, ösztöndíjazással, kinti tanulmányokkal/oktatással, fogadó intézmény keresésével kapcsolatban a fogadó ország nemzeti irodájánál érdeklődhetnek.

Az ösztöndíjak aktuális összegei, a fogadó országok nemzeti irodáinak elérhetőségei, ill. egyéb hasznos információk a központi pályázati felületen az egyes országok zászlóira kattintva találhatók. A Network menüpont alatt az egyes országok aktív CEEPUS kapcsolatokkal rendelkező intézményeinek listája is elérhető.

Utolsó módosítás: 2021.03.24.