Mentális egészség és jóllét műhelymunka

2020.10.29.

Rendezvény | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Hogyan térképezzük fel mentális egészségünk és jóllétünk állapotát? Mit tehetünk magunkért, másokért és a környezetünkért? Műhelymunkára várjuk a felsőoktatási, köznevelési, szakképzési, felnőtt tanulási és ifjúsági területen tevékenykedő szakértőket.

Műhelymunkánkkal elsősorban azokat az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokhoz kötődő szakembereket kívánjuk megszólítani, akik fontosnak érzik mentális egészségüket és jóllétüket, illetve készen állnak tenni saját magukért, másokért és a környezetükért.

A járvány hatására kiemelten fontossá vált számunkra a műhelymunka témája, amit az ifjúsági területen a partnerek által kitöltött igényfelmérő kérdőív eredménye is igazol. Mindezek alapján kirajzolódott, hogy a szakemberek kihívásai elsősorban a mentális egészségük és jóllétük megtartása területén jelentek meg. Számunkra fontos, hogy ezen a területen támogatást nyújtsunk.

Célunk, hogy mindenki felismerje a legfontosabb szükségleteit, képes legyen a saját erőforrásaihoz hozzáférni, és megtalálni azokat a megoldásokat, amelyekkel rugalmas helytállási képessége fejlődik. A műhelymunkán való aktív részvétel eredményeképpen a résztvevők saját élményen keresztül megtapasztalhatják a jóllét felé vezető utat, illetve megismerhetnek és tudatosíthatnak olyan jól bevált technikákat, eszközöket, amelyekkel képessé válnak saját maguk és mások mindennapi testi-lelki-mentális egészségét megtámogatni.

A műhelymunkán felül a résztvevők egy hasznos link gyűjtemény birtokába is jutnak, mely a témában értékes cikkeket, filmeket, könyvajánlót és kutatási anyagokat foglal össze. Ez lehetőséget kínál a témában való további elmélyülésre.

Időpont: 2020.11.25. - 2020.11.26.
Helyszín: online platform - Zoom

Jelentkezési határidő: 2020. november 22. vasárnap éjfél

Részletes program és regisztráció >>

Utolsó módosítás: 2020.10.29.