Európai Kutatók Éjszakája 2020

2020.11.24.

Hír | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Csatlakozzon az online eseményhez november 27-én és fedezze fel a tudomány varázslatos világát!

Ismerje meg, hogyan harcolnak a kutatók a rák ellen, hogyan küzdenek a vírusok és betegségek ellen, hogyan próbálják megállítani a globális felmelegedést, hogyan dolgoznak a fenntartható fejlődésért, hogyan járulnak hozzá a mesterséges intelligenciához kapcsolódó vizsgálatokhoz és, hogyan kezelik a kihívásokat egy jobb élet reményében.

Találkozzon velük, és fedezze fel szórakoztató és interaktív környezetben a tudomány lenyűgöző világát november 27-én!

A Marie Skłodowska-Curie program támogatásában megvalósuló Európai Kutatók Éjszakája program célkitűzése, hogy közelebb hozza a kutatókat a nyilvánossághoz és, hogy Európa-szerte betekintést nyerhessen minden érdeklődő ebbe a különleges világba. Az Európai Kutatók Éjszakája során ugyanis bemutatják a tudomány sokszínűségét és annak az emberek mindennapi életére gyakorolt ​​hatását, ösztönözve ezzel a kutatói karrier iránti érdeklődést - különösen a fiatalok körében. A tavalyi évben 1,6 millió látogatót vonzott az esemény több mint 400 városban Európában.

Idén az online térben ismerkedhetnek meg gyerekek, fiatalok és családok a kutatókkal, és gyakorlati kísérletek, tudományos bemutatók, játékok, vetélkedők, versenyek, kiállítások és digitális módszerek révén fedezhetik fel közösen a tudomány és a kutatások világát.

Az eseményre 29 országban, köztük Magyarországon, kerül sor 2020. november 27-én, pénteken. A nemzetközi rendezvényhez az országok különböző ismeretterjesztő programokkal, előadásokkal csatlakoztak, a magyar programról a kutatokejszakaja.hu oldalon tájékozódhat.

Hogyan lehet csatlakozni az Európai Kutatók Éjszakája programjaihoz?

Az Európai Bizottság és a program hivatalos oldalán egy térkép segítségével tájékozódhatnak arról az érdeklődők, hogy milyen események lesznek a közelükben illetve, hogy melyik ország, milyen programmal készült ebben az évben. A színes tudományos programok listája országokra lebontva, listanézetben is elérhető, a program címére kattintva pedig további információhoz juthat a csatlakozásról és minden egyéb fontos részletről.

>> Kattintson IDE a nemzetközi programokhoz.

>> A magyar programokról IDE kattintva tájékozódhat.

Utolsó módosítás: 2020.11.25.