Megállapodás született az EGT és a Norvég Alap forrásainak felhasználásáról

2021.01.06.

Hír | Nonprofit szervezet, Felsőoktatás

2020. december 21-én az EGT és a Norvég Alapot biztosító donor országok képviselői aláírták a magyar féllel a mintegy 214 millió euró (kb. 75 milliárd forint) felhasználását lehetővé tevő megállapodásokat Budapesten.

A korábbi finanszírozási időszakokban megkezdett közös munka folytatása a társadalmi és gazdasági gyarapodást támogató további fejlesztések megvalósítását teheti lehetővé Magyarországon. A hazánknak járó források felhasználásában átfogó célkitűzés a leghátrányosabb helyzetű társadalmi csoportok, ezen belül a roma közösségek életkörülményeinek javítása, és különösen hangsúlyos a befogadó oktatás elősegítése.

A program lehetőséget biztosít Magyarország és az EGT országok intézményei számára, hogy szorosabb, hosszabb távú, és messzebbre mutató együttműködést alakítsanak ki, valamint alkalmat teremt a magyar intézmények és az EGT partnerintézményeinek egy aktív és cselekvő együttműködés megalapozására.

Fotó forrása: Norwegian Embassy in Budapest Facebook oldala

Az aláíráson részt vett a Tempus Közalapítvány részéről Czibere Károly, a kuratórium elnöke, valamint Bokodi Szabolcs felsőoktatási egységvezető. Czibere Károly az aláírást követően örömét fejezte ki az Együttműködési Megállapodás aláírásával kapcsolatban és jelezte, hogy a Tempus Közalapítvány mindent megtesz azért, hogy a donor országokkal, a Nemzeti Kapcsolattartóval szoros együttműködésben valósítsa meg a fenti célokat. Célként fogalmazta meg továbbá a partnerekkel együttműködésben a nemzetközi együttműködés és a kölcsönös mobilitások elősegítését az európai oktatási térség kiépítése érdekében.

 

Utolsó módosítás: 2021.01.27.