Minden pályázó magyar felsőoktatási intézmény elnyerte az új Erasmus programba történő belépés lehetőségét

2021.01.26.

Hír | Felsőoktatás

Az Európai Bizottság 2020-ban kiírt pályázatán 52 magyar felsőoktatási intézmény pályázott az Erasmus Felsőoktatási Charta elnyerésére.

A 2021-ben induló új Erasmus Programban való részvételhez elengedhetetlen, hogy az intézmények a 2021-2027 programciklusra is érvényes Erasmus Felsőoktatási Chartával (ECHE) rendelkezzenek.

Az Erasmus Felsőoktatási Charta (Erasmus Charter for Higher Education, ECHE) biztosítja az általános minőségbiztosítási keretrendszert azokhoz az európai és nemzetközi együttműködési tevékenységekhez, melyek a felsőoktatási intézmények részvételével valósulnak meg az Erasmus+ program keretében. Ahhoz, hogy a programországokban működő felsőoktatási intézmények részt vehessenek az Erasmus+ program keretében az egyéni mobilitást és/vagy az innovációt és a bevált módszerek átvételét célzó együttműködést előmozdítani hivatott projektekben, meg kell hogy feleljenek az Erasmus Felsőoktatási Charta alapelveinek.

Az Európai Bizottság 2020-ban kiírt pályázatán 52 magyar felsőoktatási intézmény pályázott a charta elnyerésére, teljes (4 intézmény) illetve könnyített (48 intézmény) eljárás keretében. A pályázatokat az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége (EACEA) bírálta el, és a közelmúltban értesítette a Tempus Közalapítványt és az egyes pályázókat is az eredményről: minden magyar pályázó intézmény elnyerte a chartát, így jogosulttá vált az új programban való részvételre.

Az intézmények a Chartát az Európai Bizottság Funding and Tenders portáljáról tudják hamarosan letölteni, majd azt az intézményi aláírás után az intézmény honlapján mindenki számára megtekinthető és elérhető módon kell megjelentetni.

Gratulálunk a Chartát elnyert intézményeknek, az új Erasmus programban is sikeres részvételt kívánunk!

Utolsó módosítás: 2021.01.28.