Online eszköztár az ifjúsági részvétel erősítésére

2021.02.08.

Képzés | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Nonprofit szervezet

A Democracy Reloading Toolkit online eszköztárat webináriumok keretében mutatják be az érdeklődőknek a 2021. március és június közötti időszakban.

A Democracy Reloading című projekt az Erasmus+ nemzeti irodák ifjúsági területen megvalósuló együttműködése, amely 2015-ben indult azzal a céllal, hogy a helyi és regionális önkormányzatokkal létrehozzon egy stratégiai megközelítésű partnerséget a fiatalok demokratikus részvételi struktúráinak tervezéséhez és erősítéséhez. Az elmúlt évek tanulási eredményeit felhasználva összeállt egy referencia-modell, amely megmutatja, milyen kompetenciákra van szüksége az önkormányzatoknak a fiatalok döntéshozásba való bevonásához, valamint egy olyan online eszköztárt (Democracy Reloading Toolkit) is kifejlesztettek, amely segíti ezen kompetenciák fejlesztését. Utóbbi egy hosszú távú stratégiai fejlesztési terv alapja, amelynek célja az önkormányzatok megszólítása az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programok révén.

Az online eszköztár március 1-jétől lesz elérhető ezen a linken. A Toolkitet információs webináriumokon is bemutatják. A nemzetközi eseményre azonos tartalommal összesen négy alkalommal kerül sor 2021. március és június között angol munkanyelven. A webinárium során a résztvevők megismerik a Democracy Reloading partnerséget és a Toolkitet, valamint annak kompetenciafejlesztéssel kapcsolatos funkcióit, és további tanulási lehetőségekről is hallanak.

A Democracy Reloading Toolkit célja, hogy az online eszköztár használatával erősítse a települési ifjúságpolitikával, ifjúságügyekkel foglalkozó munkatársak készségeit, eszközeit és kompetenciáit azért, hogy a fiatalokat aktívan bevonhassák a helyi döntéshozásba, ezzel támogatva az aktív állampolgárságot és a demokráciát a helyi közösségekben.

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az első webináriumra regisztrálni március 15-ig itt lehetséges.

A Toolkithez kapcsolódóan szeptemberben nemzetközi képzés is indul, amely elsősorban olyan önkormányzatoknak szól, akik az ifjúsági részvételt támogatnák. Ezen a linken lehet a képzésről többet megtudni, és arra jelentkezni.

Utolsó módosítás: 2021.03.02.