Online külföldi tanulásért is járhat ösztöndíj

2021.03.16.

Hír | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány kuratóriumának döntése értelmében az online teljesített kurzusokért és az így megszerzett kreditekért is jár ösztöndíj a legtöbb nemzetközi ösztöndíjprogramban.

Az utazási korlátozások ellenére is lehet nemzetközi tapasztalatot szerezni, a felsőoktatási ösztöndíjprogramok ugyanis nem álltak le. Aki mielőbb szeretne álmai országában tanulni, aki már most biztosítaná a helyét egy későbbi kiutazásra, vagy nyári egyetemen szeretne részt venni, keresse fel mielőbb a Tempus Közalapítvány honlapját a részletekért!

A külföldi mobilitás számtalan élménnyel, új barátokkal, biztos nyelvtudással és jól hasznosítható szakmai ismeretekkel gazdagítja a mindennapokat, ráadásul a karrierépítés során is előnyt jelent. A járványhelyzet miatt jelenleg körülményes az utazás, ebben az átmeneti időszakban a virtuális mobilitási programok nagyobb rugalmasságot nyújthatnak egy külföldi félév tervezésekor.

A Tempus Közalapítvány kuratóriumának döntése értelmében a külföldi egyetemeken elvégzett online kurzusokért és az így megszerzett digitális kreditekért is jár ösztöndíj a legtöbb, nemzetközi tapasztalatszerzést támogató programban. Így akkor sem kell lemondani a külföldi tanulás lehetőségéről, ha az itthoni, biztonságos környezetből szeretne valaki kurzusokat teljesíteni egy külföldi egyetemen. Az intézkedés egyedi és átmeneti jellegű, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idejére szól, azaz a 2021/2022. tanév tavaszi félévére biztosan vonatkoznak.

Hallgatóknak szóló programok:

  • CEEPUS – hallgatói mobilitás, nyári egyetemek (Magyarországra beutazók, ill. Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba és Szerbiába utazók)
  • Államközi Ösztöndíjak – részképzés és nyári egyetemek külföldi intézményeknél

Az intézkedés az alábbi oktatói és kutatói programokra is kiterjed:

További információ a felsooktatas@tpf.hu címen tudható meg.

Utolsó módosítás: 2023.01.17.