Felhívás: támogató szakembereket keres a Tempus Közalapítvány!

2021.03.17.

Pályázat | Ifjúság, Nonprofit szervezet

A szakemberek az Európai Szolidaritási Testület önkéntes lehetőségei iránt érdeklődő szervezeteknek és intézményeknek segítenek a Minőségi Tanúsítvány megszerzésében és a pályázásra való felkészülésben.

A Tempus Közalapítvány Ifjúsági csoportja a 2019-ben elindított Szervezeti Támogató Program tapasztalataira építve olyan szakemberi kört kíván létrehozni, amely hatékonyan fel tudja készíteni az Európai Szolidaritási Testület programba újonnan bekapcsolódni kívánó szervezeteket a Minőségi Tanúsítvány megszerzésére és önkéntes projektek megvalósítására.

A programról

A Támogató Program célja a magyar nemzeti iroda nyílt felhívására jelentkező, az Európai Szolidaritási Testület önkéntes lehetőségei iránt érdeklődő és a felelős munkatársak által alkalmasnak tartott szervezetek támogatása abban, hogy megszerezzék a Minőségi Tanúsítványt és tevékenységükhöz illeszkedő önkéntes projekteket valósítsanak meg. A program olyan szervezetekre fókuszál, akik valós szükségletekre reflektáló, önkéntesek bevonásával végezhető tevékenységet kívánnak megvalósítani az Európai Szolidaritási Testület keretében.

A támogató folyamat időszaka: 2021. május - 2022. április.

A szakember feladatai

Jelen felhívás célja olyan szakemberi kör kialakítása, amelynek tagjai részt vesznek a fenti támogató folyamatban. A szakemberek a támogatást igénylő szervezetekkel működnek együtt egy megadott időszakon belül 20 kontaktóra keretében az alábbi feladatok mentén:

  • Az Ifjúsági csoport által kiválasztott szervezetek felkészítése – az igényeinek és lehetőségeinek a program keretrendszeréhez illesztése révén – az Európai Szolidaritási Testület Minőségi Tanúsítványának megszerzésére és a programba történő bekapcsolódásra.
  • A szervezet támogatása a projekttervezés és pályázatírás területén az Európai Szolidaritási Testület pályázati rendszerében.
  • A támogató folyamathoz kapcsolódó dokumentáció (jelenléti ívek, értékelő lapok, beszámoló űrlap) kitöltése, vezetése.
  • Együttműködés az Ifjúsági csoport munkatársaival, amelynek része a kiválasztás után egy előkészítő, valamint a támogató folyamat végén egy értékelő megbeszélésen való részvétel. 

A díjazás

A díjazás mértéke minden – az Ifjúsági csoport által kiválasztott – szervezettel való közös munka esetében nettó 10 000 Ft/kontaktóra, azaz maximálisan nettó 200 000 Ft, amely tartalmazza a támogató szakember utazási költségeit, valamint minden egyéb, a támogató folyamathoz kapcsolódó költséget. A felkért szakemberekkel a Tempus Közalapítvány megbízási szerződést köt.

Jelentkezés és részletek

Jelentkezni Europass önéletrajzzal és motivációs levéllel a net_esc@tpf.hu e-mail címen lehet.

Jelentkezési határidő: 2021. április 1. 12:00.

További részletek és jelentkezés feltételei itt olvashatók.

Utolsó módosítás: 2021.03.17.